Győr+
2018.11.07. 20:15

A legszaftosabb paradicsomos tortellini

Előfordul, hogy nagyon gyors ebédre van szükségünk, de akkor is együnk finomat! Amikor arra kerül sor, hogy egy félkész tortellinit vagy gnocchit dobsz a kosaradba, akkor ezt a módszert alkalmazd!

Sokszor esténként összedobunk valamit másnapra, vagy egy könnyű szombati ebédnekvalóhoz gyűjtjük az ötleteteket. Látom és hallom is, hogy nagyon kelendő a félkész ravioli, tortellini, vagy a gnocchi, amiből a múltkor egészen finomat találtam én is, egy áruház ismétlődő „olasz hetén”. Amennyiben már készen vettük, nyilvánvalóan nincs kedvünk vele ezek után sem túl sokat dolgozni, éppen ezért a helyzet szülte a remek ötletet, azaz a jó kis receptet. A végeredmény annyira finomra sikeredett, hogy másodjára minimum dupla adaggal kezdek és cseppet sem bánom, hogy néha nem én nyújtom hozzá a tésztát.  Nem szaporítanám tovább a szót, csupán azt szerettem volna sugallani, hogy a félkész ételekből is alkothatsz nagyon gyorsan valami istenit, csak próbáld ki!

 

 

Szükséges eszközök: egy sütő, egy jénai tál, ami lefedhető vagy betakarható alufóliával.

 

Bevásárló lista

1 csomag töltött tortellini (nálam bazsalikomos, ricottás volt)
200ml sűrített paradicsom (dobozos)
1 csomag zöld olíva
1 nagy fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 ek tejszín/tejföl/krémsajt/natúr joghurt (valamelyik)
só, bors

 

Elkészítés

1 – Egy serpenyőben megpirítjuk olajon a kockázott lilahagymát és a fokhagymát (a hagymából egy kicsit félreteszünk).

2 – A sütőtálba beleöntjük a hagymás ragut, fél dl vizet, a felkarikázott olivát, a maradék friss hagymát, felöntjük a paradicsompürével, beletesszük a tortelliniket/vagy gnocchit, megsózzuk, borsozzuk, keverjük és rácsorgatjuk a 2 evőkanál tejterméket.

3 – Előmelegített, 190 fokos sütőben 45 percig, lefedve sütjük.

Tipp: Az 1. lépést kihagyhatod, de akkor csak fokhagymát reszelj a paradicsomhoz, hagymát ne, és akkor minden mehet azonnal a sütőtálba, te pedig vehetsz egy fürdőt a 45 perc sülési idő alatt.

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!