Címke: zarándoklat
Hirdetés
Szerző és fotó: Molnár Zsuzsa 2023.09.11.

Kerékpárral Lisszabonba, az Ifjúsági Világtalálkozóra

Az Ifjúsági Világtalálkozó a katolikus egyház nemzetközi rendezvénye, ahol a világ minden tájáról találkoznak és ünnepelnek fiatalok, és a mindenkori pápa is részt vesz ezen az eseményen. Idén augusztus elején Portugáliában rendezték meg.

Győr+ 2023.08.09.

Hazatértek a bencés öregdiák zarándokok

Negyven napig tartó, mintegy 3800 kilométernyi tekerés után érkezett meg a portugál fővárosba az a 4 egykori pannonhalmi bencés diák, akik elhatározták, biciklivel indulnak el a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozóra.

Szöveg és fotó: Pannonhalmi Főapátság 2023.07.21.

20 éve járják a Szent Benedek Zarándoklatot

„Mindig megérint, amikor a zarándokok a bizalmukba avatnak és vallanak az életükről” – mondja Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát. Az atya 2009 óta egyet sem hagyott ki a győri, pannonhalmi, bakonybéli és tihanyi bencés monostorokat összekötő Szent Benedek Zarándoklatok közül. Ahogy fogalmaz, számára ez egy szolgálat, hisz az út során csoportot vezet, előadást, tanítást, liturgiát tart. Idén csaknem százan csatlakoztak a több mint 100 kilométeres zarándoklathoz, amelynek témáját a hála gondolatköre adta.

Győr+ 2023.06.26.

Beteg gyerekekért kerekeznek a bencés öregdiákok

Pannonhalma-Lisszabon távolság még autóval is sok, nemhogy kerékpárral. Pedig a Pannonhalmi Bencés Gimnázium öregdiákjai erre vállalkoztak. 40 nap alatt mintegy 3800 kilométert tekernek le, hogy augusztus elején részt vegyenek az Ifjúsági Világtalálkozón Lisszabonban. A fiatalembereket jótékonysági cél is vezérli. A Bethesda Gyermekkórház javára, a mozgásképtelen gyerekek ellátásához szükséges speciális eszközökre gyűjtenek.

Pécskai István 2022.10.08.

Zarándokmise Böjte Csabával

Búcsúi zarándokmisét tartottak Sokorópátkán. Az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója személyében különleges vendég vett részt.

J. Kovács Andrea 2022.09.17.

Diákok tisztelegtek az áldozatok előtt

Az ország különböző tájairól és a Vajdaságból érkezett, valamint helyi diákokból, tanárokból és versmondókból állt össze a Radnóti Emlékmenet, mely szombaton kora délután indult a Kazinczy Ferenc Gimnázium elől Abdára. A résztvevők már harmadik alkalommal emlékeztek ezzel a szép gesztussal a mártír költőre és a többi ártatlanul elhurcolt munkaszolgálatosra.

MTI 2022.03.31.

Győrben is megáll a Csíksomlyó-Expressz

Idén is elindul a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat június 3-án indul és 6-án, pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők csütörtökön Budapesten.

JKA 2022.03.03.

A Könnyező Szűzanya búcsúja

A győri Vérrel Könnyező Szűzanya búcsúünnepét idén hagyományos módon, zarándokok részvételével tartják – közölte honlapján a Győri Egyházmegye.

JKA 2022.02.16.

Folytatódik a Diaszpóra Program

A Rákóczi Szövetség a Magyar Kormány támogatásával Diaszpóra Programja keretében 2022-ben ezer, 10 és 25 év közötti magyar fiatal számára biztosít anyaországi tanulmányutat - jelentette be sajtótájékoztatón Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Hirdetés