Címke: zarándoklat
Hirdetés
Pécskai István 2022.10.08.

Zarándokmise Böjte Csabával

Búcsúi zarándokmisét tartottak Sokorópátkán. Az eseményen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója személyében különleges vendég vett részt.

J. Kovács Andrea 2022.09.17.

Diákok tisztelegtek az áldozatok előtt

Az ország különböző tájairól és a Vajdaságból érkezett, valamint helyi diákokból, tanárokból és versmondókból állt össze a Radnóti Emlékmenet, mely szombaton kora délután indult a Kazinczy Ferenc Gimnázium elől Abdára. A résztvevők már harmadik alkalommal emlékeztek ezzel a szép gesztussal a mártír költőre és a többi ártatlanul elhurcolt munkaszolgálatosra.

MTI 2022.03.31.

Győrben is megáll a Csíksomlyó-Expressz

Idén is elindul a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat június 3-án indul és 6-án, pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők csütörtökön Budapesten.

JKA 2022.03.03.

A Könnyező Szűzanya búcsúja

A győri Vérrel Könnyező Szűzanya búcsúünnepét idén hagyományos módon, zarándokok részvételével tartják – közölte honlapján a Győri Egyházmegye.

JKA 2022.02.16.

Folytatódik a Diaszpóra Program

A Rákóczi Szövetség a Magyar Kormány támogatásával Diaszpóra Programja keretében 2022-ben ezer, 10 és 25 év közötti magyar fiatal számára biztosít anyaországi tanulmányutat - jelentette be sajtótájékoztatón Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Győr+ 2021.10.13.

Zarándokmise Sokorópátkán

Mária országa vagyunk Szent István királyunk akaratából, a magyar nemzet hozzá tartozik - mondta Dr. Veres András megyéspüspök a hétvégi, sokorópátkai búcsún megrendezett szentmisén.

Tóth Vivien 2021.06.06.

Családias zarándokút zajlott Pannonhalma és Győr között

A magyar Szent-Jakab út mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne feltöltődni, önmaga kihívásait legyőzni, vagy akár a családjával, barátaival egy hosszú túrán részt venni. Tíz fős csapat vágott neki a mai napon Pannonhalmáról gyalog, hogy megérkezzenek Győr belvárosába a Bencés templomig, és közbe kitérőkkel gyönyörű helyeket fedezzenek fel.

Hirdetés