Hirdetés
Címke: who
Hirdetés
MTI 2022.05.30.

Majomhimlő: a WHO szerint nem várható pandémia

Huszonegy megerősített majomhimlős fertőzést észleltek az év eleje óta Nigériában, egy páciens hunyt el - közölte a nigériai tisztiorvosi szolgálat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nem valószínű, hogy a majomhimlő megbetegedések világjárvánnyá szélesednek.

Németh Boglárka 2022.04.21.

Győr is egészséges város

Két napos konferenciát, köztük a közgyűlését is Győrben tartja az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülete. Az esemény kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a Városházán csütörtökön. A program lényege, hogy a résztvevő városok tudatosan kívánnak tenni polgáraik egészségéért, a hosszútávon fenntartható, egészséges városi környezetért.

MTI 2022.01.24.

Véget érhet a járvány Európában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) lehetségesnek tartja, hogy a koronavírus-járvány az omikron variáns hullámának lecsengésével véget érhet Európában.

Tóth Vivien 2021.09.10.

Ma van az öngyilkosság megelőzés világnapja

Minden évben szeptember 10-én tartják az öngyilkosság megelőzés világnapját, melyet az IASP (International Association for Suicide Prevention) kezdeményezésére tartják a WHO közreműködésével. Bár Magyarországon javuló tendenciát mutatnak az adatok, még mindig vezető halálokként tartják számon a fiatalok körében.

Hajba Ferenc 2020.12.13.

Dr. Sayour Amer lett a WHO koordinátora

A legfontosabb feladatunk a járványhelyzetben az, hogy meggyőzzük az embereket: ne féljenek az oltástól, hiszen az életeket menthet. Amíg azonban az ígéretes vakcinák nem elérhetők, szigorúan be kell tartani a maszkviselési szabályokat és a távolságtartás előírásait – hangsúlyozta dr. Sayour Amer kardiológus főorvos, aki kórházi munkája mellett a WHO koordinátora lett.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat