Címke: who
Hirdetés
Győr+ 2023.06.12.

A pillanatot élvezd, ne az italt!

A tudatos alkoholfogyasztás több, mint egy kósza elmélet. Egyszerűen fogalmazva, az egész arról szól, hogy gondolkodjunk ivás közben. A tudatos ivás nem az alkoholról való leszokást jelenti, hanem azt, hogy tudatában legyünk annak, hogy mennyi alkoholt iszunk, és annak milyen hatása van ránk az adott pillanatban.

Pécskai István 2023.06.05.

A dohányzásról való leszokásra buzdítanak

Nemrégiben volt a dohányzásmentes világnap, amelyet a WHO, az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésre hoztak létre. Ennek apropóján úgynevezett egészségfejlesztési standot állítottak ki a napokban a Széchenyi István Egyetemen: a cél az volt, hogy a fiatalokat a dohányzásról való leszokásra buzdítsák. Az akciót a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ és a városi önkormányzat WHO-egészséges városok program irodája közösen szervezte.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.05.24.

Dohányzásmentes világnap – közösségben könnyebb

Május 31. a Dohányzásmentes Világnap. Kevesen gondolnak bele, hogy ez a függőség nem csak arra káros, akit közvetlenül érint, hanem azokra is, akik szó szerint egy levegőt szívnak vele. Sőt, a környezetünkre is nagyon ártalmas, erre is szeretnék felhívni a figyelmet az idei világnap kapcsán.

Győr+ 2023.05.22.

Termesszen élelmiszert, ne dohányt!

A WHO és a világ közegészségügyi élharcosai az idei, május 31-i dohányzásmentes világnap ünneplésekor arra hívják fel a figyelmet, hogy a dohányzás milyen sokféle módon veszélyezteti a környezetet, amelyben élünk.

Győr+ 2023.05.13.

Újvárosba látogatott az Egészség-Piac

Szombaton Újváros adott otthont Győr talán egyik legsikeresebb rendezvénysorozatának, az Egészség-Piacnak. A lakossági egészségmegőrző napon az érdeklődőknek lehetőségük volt különböző szűrővizsgálatokon, és más ingyenes orvosi vizsgálatokon is részt venni, valamint szaktanácsadás is a rendelkezésükre állt. Mindezek mellett különböző szépségápolási termékekkel és egészséges ételekkel is megismerkedhettek.

J. Kovács Andrea 2023.04.29.

Piac és egészség, Ménfőcsanakon is

Érdemes volt ma ellátogatni a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély udvarára, ahol tizenegyedik alkalommal rendeztek kézműves és termelői piacot. Bőséges volt a felhozatal házi finomságokból, valamint kézzel készített dísz- és ajándéktárgyakból. A vásárlók kedvükre válogathattak a szörpök, lekvárok, sajtok közül, de nem ment haza üres kézzel az sem, aki kecskesajtot, péksüteményt vagy kürtőskalácsot keresett. Néhányan már a közelgő anyák napjára készülve nézegették a fülbevalókat, virágdíszeket.

Győr+ 2023.04.23.

Egészséges Városok Mozgalom – Győr az egyik projektváros

A következő hetekben bemutatkozik az WHO Egészséges Városok mozgalom, illetve a győri Egészséges Városok Programiroda. A WHO Egészséges Városok program 1986-ban indult, amikor 11 európai város elhatározta, hogy az „Egészséget Mindenkinek” stratégiát a települések szintjén megvalósítja. Győr 1989-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

Hirdetés