Címke: vízgazdálkodás
Hirdetés
Szerző és fotó: Pannon-Víz Zrt. 2023.02.12.

Pannon-Víz: fontos a szemléletformálás

A víziközmű-szolgáltatók számára kiemelten fontos, hogy a szolgáltatások biztosítása mellett kellő mértékben felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, vízbázisok megóvásának fontosságára, hogy még a jövő generációi részére is élhető környezetet, egészséges ivóvizet tudjunk örökségül hagyni.

Győr+ 2022.02.02.

Átkelt az első hajó az épülő zsilipen

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hajóflottájának egyik legújabb tagja, az EREBE volt az első hajó, amelyet átzsilipeltek az épülő Mosoni-Duna torkolati műtárgy hajózsilipén.

Győr+ 2022.01.27.

A Szigetköz talajminőségének és ivóvízbázisának védelméről

A Szigetköz talajminőségének és egyedülálló ivóvízbázisának védelme, a környezetkímélő tápanyagellátás és a helyes növénytermesztés elősegítése, valamint öntözéstechnikai fejlesztés is célja a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának szakemberei által végzett kutatásnak. Az Insula Magna Programban elért eredményeikkel a helyi és a csallóközi gazdák munkáját is támogatják.

Győr+ 2022.01.10.

Hiánypótló vízgazdálkodási képzést indít az egyetem

A Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara országosan is hiánypótló képzést, mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológus alapszakot indít szeptembertől, amelyre február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási általános felvételi eljárásban.

Hirdetés