Címke: vérnyomás
Hirdetés
Győr+ 2022.05.31.

Rekordrészvétellel zárult a Botra fel! kampány

Minden eddiginél többen vettek részt a hétvégén a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság által közösen szervezett Botra fel! megmozduláson. Az eredetileg 24 városban meghirdetett sétán közel 1300-an vettek részt annak érdekében, hogy felhívják a sport jótékony hatásaira a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. A program végül 22 városban valósult meg sikeresen, két helyszínen – Kaposváron és Sarkadon – a hétvégi heves esőzés miatt későbbi időpontban rendezik meg a sétát.

Hajba Ferenc 2021.05.28.

Megyénk a 15. helyen áll a legmagasabb értékek sorában

Győr-Moson-Sopron megye orvosi rendelőiben 240 volt a vérnyomás legmagasabb szisztolés értéke 2018. október 1.és 2021 januárja között - tudtuk meg a Magyar Hipertónia Regiszter szakmai körben most nyilvánosságra hozott adataiból.

Prof. dr. Dézsi Csaba András 2020.08.14.

A hét orvosi témája: az alacsony vérnyomás

Kétségtelen, hogy a magas vérnyomás sokkal több rizikófaktort tartalmaz, de kórosan alacsonynak számító vérnyomás okozta panaszokkal is fordulnak olykor orvoshoz, főként hölgyek.

Dr. Fi Zsolt belgyógyász, kardiológus főorvos 2020.07.10.

Szív- és érrendszeri betegségek és a nyári időjárás

A nyári meleg és a hozzá társuló magas páratartalom fokozott terhelést jelent az egészséges szervezet számára is. Az izzadás okozta folyadékveszteség, valamint a meleg hatására táguló erek hatására csökken a vérnyomás. Emiatt nagy jelentőségű az elvesztett folyadék pótlása.

Prof. Dr. Dézsi Csaba András 2018.02.09.

Újdonságok a magas vérnyomás kezelésében

A magas vérnyomás népbetegség. Nincs olyan család, amelyikben valakit ne érintene ez a probléma. A kezeletlen magas vérnyomás jelentősen megnöveli az agyvérzés, stroke és a szívinfarktus előfordulásának valószínűségét. Ezek pedig köztudottan súlyos betegségek, hiszen nagyon gyakran tartós munkaképesség csökkenéssel vagy halállal végződnek.

Hirdetés