Hirdetés
Címke: vény nélkül
Hirdetés
Dominkó-Boór Ágota gyógytornász, TudásÉpítők 2022.07.17.

Beszéljünk az intim tornáról

Az intim torna célja a gátizomzat helyes működtetésének elsajátítása. De mit is nevezünk gátnak?

Győr+ 2022.07.16.

A nők és a migrén

A hormonális különbségek miatt ténylegesen sok eltérés van a nők és férfiak fejfájása között. A menstruációs ciklus változásai, a fogamzásgátló-szedés, a terhesség, illetve a menopauza és a hormonpótlás egyértelműen kihatnak a migrén lefolyására és kezelésére is.

Dr. Radics Judit főorvos 2022.06.26.

Gyógyszerszedés – felelősen

Mint a nevében is benn van: gyógyító szer. Az elmúlt évtizedekben – kiemelten az 1950-es évektől – a gyógyszerfejlesztés, gyógyszerkutatás nagy lendületet vett, így elmondható, hogy mára a betegségek igen jelentős  része jól  gyógyíthatóvá vált. 

Győr+ 2022.06.26.

Így előzhető meg a fogínysorvadás

Megdöbbentő adat, hogy a fogínysorvadás, vagy orvosi nevén parodontitis manapság gyakorlatilag népbetegség: a magyar lakosság 70-80 százalékát is érinti. Mivel sokáig tünet- és fájdalommentesen rombolja szájüregünk és fogaink egészségét, sokan akkor vesznek róla tudomást, amikor már csak komoly kezelések árán szüntethető meg a probléma.

Győr+ 2022.06.25.

Milyen a jó napszemüveg?

Végre tartósan szép az idő és a napos órák száma is egyre több. Az erős napsütés és a magas UV-sugárzás azonban veszélyezteti szemünk egészségét.

Győr+ 2022.06.25.

Hogyan előzzük meg a nyári hasmenést?

Megérkezett a nyár! Kicsit lazábban kezeljük a dolgokat, amire otthoni körülmények között már rutinból odafigyelünk. Ebből aztán számos kellemetlen egészségügyi probléma fakadhat.

Győr+ 2022.05.23.

Az időjárás és a migrén

Míg sokan azt hiszik, hogy kapcsolat van az időjárás és bizonyos egészségi panaszok között, erre nem sok bizonyíték van. Egy tanulmány azonban arra utal, hogy az időjárás változásai kiválthatják a migrénes fejfájást.

Győr+ 2022.05.23.

A napozás is lehet szenvedélybetegség

Bőrgyógyászok már régóta sejtik, hogy egyesek szenvedélybeteg módjára napoznak és minden figyelmeztetés ellenére sem képesek felhagyni káros szokásukkal. Egy vizsgálat során most bebizonyosodott, hogy valóban, az UV-fény is szenvedélybetegséget okozhat.

Győr+ 2022.05.23.

Sajátvér-terápia (PRP-kezelés)

A porckopások (arthrosis), ízületi fájdalmak, krónikus ízületi, illetve íngyulladások (pl. teniszkönyök, golfkönyök, Achilles-ín-gyulladás, sarkantyú, ugrótérd), sport- és izomsérülések, befagyott váll, alagút szindróma esetében nagyon eredményesen alkalmazzák az úgynevezett PRP-kezelést, amely a szervezet saját regenerációs és gyógyító folyamatainak a serkentésével éri el a hatásait.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat