Címke: útfejlesztés
Hirdetés
Győr+ 2023.10.14.

Hivatalosan is átadták az Abda és Öttevény közötti kerékpárutat

Ünnepélyes keretek között október 14-én szombaton adták át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A nemrég befejezett útépítésnek köszönhetően egy összefüggő biciklis hálózat épült ki Győr-Moson-Sopron vármegyében. A beruházás összköltsége 415 millió forintott tett ki.

P. Csapucha Adrienn 2023.10.14.

A „legek” útja 2023-ban: Orbán Viktor részvételével átadták az új 83-ast!

Szombaton hivatalosan, ünnepélyes keretek között adták át az új 83-as főutat. A 36 kilométer hosszan megépült, kétszer kétsávos szakaszon gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés – erről is szó esett a Pápa közelében tartott útavatón, ahol Orbán Viktor és Lázár János is részt vett. A miniszterelnök kiemelte, büszkék lehetünk arra, hogy vérzivataros időkben is jó úton jár a haza.

Szerző: P. Csapucha Adrienn 2023.10.13.

Felavattuk a kerékpárutat, lenyomtuk a “Bolgányi-kört”! – VIDEÓ!

Szombaton, színvonalas ünnepség keretében adják át az Öttevényt Abdával összekötő kerékpárutat. A fejlesztés segítségével egy komoly, összefüggő biciklis hálózat épült ki vármegyénkben. A projekt kivitelezési költsége 380 millió forint volt, ehhez adódtak a program egyéb kiegészítő elemei, így az összköltség 415 millió forintot jelentett. A napokban az elsők között pattantuk nyeregbe, hogy felavassuk a fejlesztést, ráadásul nem is akárhogyan Kunszigettől-Kunszigetig vitt az utunk. Videós tudósításunkból minden kiderül!

Földvári Gabriella 2023.09.24.

Jó úton indult el Szentiván

A különböző városrészek arculata, az ott élő emberek által hozott és teremtett értékek együttese közösen alakítja Győr jelenét, és jelöli ki az egész város jövőjét.

Földvári Gabriella 2023.09.11.

Hamarosan átadják az új Pápai utat

Dr. Dézsi Csaba András polgármester hétfőn bejárást tartott a Győrt és Pápát összekötő, új 83-as főúton, ahol már a műszaki átadás-átvételi eljárás zajlik. A 36 kilométer hosszú, kétszer-kétsávos út megvalósítása közel 100 milliárd forintba került, amely által jóval gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.05.16.

Komoly forgalmi változások lesznek a 83-as főúton

Gőzerővel készül a Győrt és Pápát összekötő új, kétszer kétsávos 83-as főút. A közel 100 milliárd forintos fejlesztésről rendszeresen beszámolunk, hiszen az egész régió közlekedését érinti. A több mint 36 kilométeren épül fizikai elválasztású főút a tervek szerint év végéig készül el. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés az érintett szakaszon. A közeljövőben több forgalomkorlátozás is életbe lép a 83-as főúton, erről Kara Ákos országgyűlési képviselő számolt be.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.21.

Év végére közelebb kerül egymáshoz Győr és Pápa

Finiséhez érkezett a Győr és Pápa között megvalósuló, kétszer kétsávos 83-as főút építése. A közel 100 milliárd forint, uniós forrásból készülő beruházás az év végére közelebb hozza egymáshoz a kisalföldi megyeszékhelyet és a Veszprém vármegyei kisvárost. Erről a beruházás kezdeményezője, Kara Ákos országgyűlési képviselő beszélt a Győr+ Médiának. A politikus kiemelte, nem csak gyorsabb, de jóval biztonságosabb is lesz autózni az érintett szakaszon, ráadásul az új 83-asnak komoly térségfejlesztési hatása is lesz.

Zombai-Kovács Ákos 2023.02.22.

Az év végére kész az új, 2×2 sávos 83-as főút

Jó ütemben, az előzetes tervek szerint épül a Győr és Pápa közötti, új, kétszer kétsávos 83-as számú főút. Erről a fejlesztés egyik kezdeményezője, Kara Ákos országgyűlési képviselő, dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere, valamint a két érintett győri, önkormányzati képviselő számoltak be egy szerdai sajtóeseményen. A fejlesztésbejáráson elhangzott, a több mint 36 kilométeren készülő kétszer kétsávos, fizikai elválasztású főút közel 100 milliárd forint európai uniós forrásból épül és a tervek szerint az év végéig el is készül. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb és jóval biztonságosabb lesz a közlekedés Győr és Pápa között.

Hirdetés