Címke: űrhajózás
Hirdetés
Pécskai István 2023.04.28.

Farkas Bertalan: ,,Örülök, hogy újabb űrhajósunk lesz”

Életre szóló élményben lehetett részük a Péri Öveges József Általános Iskola tanulóinak. Farkas Bertalan, a Magyar Honvédség nyugalmazott dandártábornoka, az első honi űrhajós tartott ugyanis előadást az intézményben, ahol a 22. Ifjú Fizikusok Találkozóját rendezték.

Földvári Gabriella 2022.09.30.

Farkas Bertalannal találkoztak a diákok

Farkas Bertalan a máig egyetlen magyar űrhajós mesélt fantasztikus élettörténetéről a Kutatók éjszakája programsorozat keretében az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában pénteken.

mti 2022.01.20.

Filmstúdió épül az űrben

Sportarénát és filmstúdiót akar az űrbe küldeni a Space Entertainment Enterprise (SEE). A tervek szerint az űrkapszulát 2024 decemberére építené meg a Tom Cruise készülő űrmozijának készítésében közreműködő cég - írja a Variety.

MTI 2022.01.18.

Több mint 23 ezren jelentkeztek űrhajósnak

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet kedden.

Hajba Ferenc 2021.11.07.

Az űrhajós küldetése Kolumbusz Kristóféhoz hasonló

Az űrkutatás először a kommunikációt, utána a navigációt forradalmasította, most pedig már külső infrastruktúraként használjuk az űrt – hangzott el a győri városházán a közelmúltban megszervezett űrhajós-találkozón.

Németh Boglárka 2021.11.03.

Űrhajós legendák Győrben

Világhírű űrhajósok érkeztek Győrbe, mivel a Nemzetközi Űrhajós Szövetség 33. Kongresszusát idén hazánkban rendezik. Az orosz, német és amerikai legendákat Dr. Dézsi Csaba András, polgármester fogadta a Városházán.  A kongresszusnak 2021-ben Budapest ad otthon, de az űrhajósok több vidéki városba, köztük Győrbe is ellátogattak, ahol élményeikről és az űrkutatás fontosságáról is beszéltek.

Győr+ 2021.10.27.

Félszáz űrhajós érkezik Budapestre

Várhatóan csaknem félszáz űrhajós érkezik Budapestre, a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association of Space Explorers - ASE) 33. kongresszusára.

Hirdetés