Hirdetés
Címke: tudomány
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.06.22.

A természettudományok megszerettetése volt a cél

Projektzáró rendezvényt tartottak szerda reggel a Mobilisben. A "Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében" című program célja az volt, hogy a természettudományos tárgyakat megszerettessék az általános- és középiskolásokkal. A program során 1700 foglalkozást tartottak a Mobilisben és online közel 8000 gyereknek, összesen 10 győri és 10 Győri környéki iskolának.

Győr+ 2022.06.18.

A SZE is részt vesz a Megújuló Energiák Laboratóriumában

A fenntarthatóság erősítésének és innovatív zöldtechnológiák kidolgozásának céljával alakult meg a pénteken a Megújuló Energiák Nemzeti Laboratórium, amelynek munkájában kiváló hazai egyetemekkel és kutatóintézetekkel együttműködésben a győri Széchenyi István Egyetem is részt vesz. Az intézmény tevékenységével egyszerre kíván hozzájárulni az ország és a vállalatok versenyképességének erősítéséhez, valamint a környezet védelméhez.

Győr+ 2022.06.16.

Hagyományteremtő mezőgazdasági drónverseny a SZE-n

A Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem a Digitális Agrárakadémia támogatásával és az ABZ Drone Kft. szakmai partnerségével, idén először rendezte meg az Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyt. A hagyományteremtő esemény helyszíne a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári karának tangazdasága volt. Az intézmény a fenntartható gazdálkodás és a jövő technológiáinak elterjedése érdekében tett erőfeszítéseinek megfelelően nemcsak a drónok világába engedett betekintést, de fókuszba került a precíziós mezőgazdaság is.

Győr+ 2022.06.15.

A világelső versenyautótól az űrjogig

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet szentel a tehetséggondozásra, az innovatív kutatások és fejlesztések ösztönzésére. E törekvést erősíti, hogy idén újabb 31 széchenyis hallgató és oktató nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját. Az ösztöndíjasok kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat, amelyek az intézmény képzéseinek teljes spektrumát lefedik a járműipar kihívásaitól a világűrjog kérdéseiig, a pedagógiai és sporttudományos kutatásoktól a fenntartható, precíziós gazdálkodásig.

Győr+ 2022.06.13.

Gábor Dénes-díjjal ismerték el a SZE professzorát

A győri Széchenyi István Egyetem élen jár az olyan kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekben, amelyek hozzájárulnak a vállalatok versenyképességének erősödéséhez. Ezt szolgálja a komputertomográfia ipari alkalmazása is, amelynek bevezetésében játszott szerepéért dr. Zsoldos Ibolya professzor, az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék korábbi vezetője Gábor Dénes-díjat vehetett át.

Győr+ 2022.06.01.

SZEnergy: A világ legjobbjai között a SZE hallgatói versenycsapata

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team hallgatói csapata 4. helyezést ért el a Shell Eco-marathon autonóm programozási versenyén (Autonomous Programming Competition – APC). A fiataloknak többek között olyan híres egyetemet is sikerült maguk mögé utasítaniuk, mint a kaliforniai Berkeley. A csapat tagjait az intézmény Járműipari Kutatóközpontjában köszöntötték. A műszaki tudományterületeken élenjáró egyetem kiemelt feladatának tartja a gyakorlatorientált képzést és a tehetségek támogatását.

Kárpát Zsolt 2022.05.20.

Győrben versenyeznek a jövő fizikusai

Péntek délután az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött a 32. Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny döntője. A nyolcadik évfolyamosok közül az országból és a határon túlról összesen 72 jutottak a döntőbe.

Győr+ 2022.05.14.

Kiemelkedően szerepeltek a SZE külföldi hallgatói a TDK-n

A győri Széchenyi István Egyetem öt nemzetközi hallgatója kapott díjat kutatásáért az intézményben nemrégiben megrendezett Tudományos és Művészeti Diákkonferencián. Négyen olyan kiemelkedően szerepeltek, hogy megszerezték az indulási jogot a verseny döntőjének számító 2023-as Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat