Címke: történelem
Hirdetés
Herkely Ákos 2023.11.13.

Ünnepel a levéltár

Októberben ünnepelte a levéltár harmincadik születésnapját. Bana Józsefnek városunk reneszánsz emberének a megyei és a városi levéltár felvirágoztatásában elévülhetetlen érdemei voltak, vannak és minden bizonnyal lesznek is.

Győr+ 2023.09.22.

Kálnoky Boris mesél az „Őseim földjéről”

Néhány hónapja jelent meg az MCC Press gondozásában Kálnoky Boris Őseim földje című családtörténeti könyve. A kötet bemutatja a Kálnoky család tatárjárástól kezdődő erdélyi jelenlétét, valamint azt a közösségformáló és országépítő szerepkört, amelyet a Kálnokyak a történelem során Erdélyért végeztek.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.05.

Győr 2. visszavételére emlékeztek 

Győr 2. visszavételére emlékeztek szombat délután a Radó-szigeti zenepavilonnál, ahol közel százan tisztelegtek Klapka György tábornok és csapatai előtt, akik 174 évvel ezelőtt, 1849. augusztus 3-án kitörtek a komáromi ostromgyűrűből és három nappal később visszafoglalták Győrt.

Földvári Gabriella 2023.08.03.

Győr másodszori visszafoglalása

Kevesen tudják, milyen fontos ünnep köszönt ránk augusztus 6-án. Ezen a napon Győr másodszori visszafoglalását ünnepeljük. A történelmi eseményt Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke eleveníti fel, valamint hívja a győrieket a Radó-szigeti megemlékezésre.

Pécskai István 2023.07.19.

Digitalizálják az iratokat a győri levéltárban

Immáron egy éve komoly fejlesztés zajlik Győr Város Levéltárában. Minderről Kovács László önkormányzati képviselő, levéltári asszisztens beszélt a Győr+ Médiának. A szakembertől megtudtuk, Győr legrégebbi irata 1300-ból származik.

Hirdetés