Címke: történelem
Hirdetés
Bodrogi Sára 2022.10.18.

Egy uralkodó miatt szülnek fekve a nők?

A kisbabák többségét édesanyjuk a mai napig vízszintes testhelyzetben hozza a világra, és ez a történészek szerint régebbre vezethető vissza, mint azt sokan gondolnánk.

Kárpát Zsolt 2022.10.06.

Továbbképzés az osztrák-magyar határtörténelemről

Egy közös osztrák-magyar Európa Uniós projektben történelem tanárok modern módszerekkel és eszközökkel készített kutatási eredményeket ismerhettek meg szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közreműködésével megrendezett szemináriumon.

Földvári Gabriella 2022.09.03.

Misztikus hős a magyarság szimbólumaival

A székely himnusz elnevezésű emlékművet, mely Csaba királyfit ábrázolja, és Lebó Ferenc szobrászművész készített, szeptember 6-án 11 órakor avatják fel, a Simor János püspök téren.

Földvári Gabriella 2022.06.27.

Szent László kenyeréből lesz új harang

A díszközgyűlést követően a résztvevők, az érdeklődő győriek 17.30-kor megkoszorúzták a Káptalandombon Szent László király szobrát. A székesegyházban a szentmise előtt helyezték ki a Szent László-hermát. 18 órakor ünnepi szentmisét tartottak Böcskei László nagyváradi megyéspüspök főcelebrálásával a székesegyházban.

Földvári Gabriella 2022.06.27.

A lovagkirályra emlékeztek a díszközgyűlésen

Szent László hosszú időre megalapozta Közép-Európa és országunk történelmi szerepét, valódi történelmi súlyát. Ezt kell megőriznünk, erősítenünk - hangsúlyozta beszédében dr. Dézsi Csaba András polgármester a hétfőn délután tartott ünnepi közgyűlésen.

Győr+ 2022.06.07.

Dr. Raffay Ernő: Kárpátalja múltja, jelene és jövője

Az Innovatív Group és a Magyar Évezredek baráti társaságában szervezésében kerül sor dr. Raffay Ernő Kárpátalja múltja, jelene és jövője című előadására június 16-án, csütörtök, 18 órától.

Mireider Máté 2022.06.06.

Tatai Patara

Hétvégén a Tatára látogatók betekinthettek a korabeli (1597) török időkbe a Történelmi Fesztivál által.

Hirdetés