Címke: természettudomány
Hirdetés
Győr+ 2023.09.18.

Élményeken keresztül tanulnak az egyetem gyakorlósai

A győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája az ország leginnovatívabb sulija kíván lenni, amelynek érdekében az elmúlt tanévben országosan is egyedülállónak mondható program indult. A Mobilis Interaktív Élményközponttal közösen, a fenntartó egyetem támogatásával olyan élményalapú módszertant dolgoztak ki, amely a gyerekek számára új dimenzióba helyezi a tanulás fogalmát.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.05.

Mobilisben „menősködtek” a gyakorlósok

Innovatív pedagógiai fejlesztési projektet valósított meg a Mobilis Interaktív Élményközpont a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Iskolájával közösen. A gyümölcsöző együttműködés első tanéve hamarosan véget ér, így annak megkoronázásaként hétfőn egy élménynapot tölthettek a Mobilisben a gyakorlósok. A nap faültetéssel zárult, ahol elhangzott: a projekt fő célja az volt, hogy a leginnovatívabb és legmenőbb iskola legyen a Gyakorló.

MTI 2022.07.25.

David Attenborough-ról nevezték el a legkorábbi ragadozót

David Attenborough brit természettudósról és műsorvezetőről nevezték el annak az 560 millió éves élőlénynek a kövületét, amelyről a kutatók úgy vélik, hogy az első ragadozó állat lehetett. Az Auroralumina attenboroughii, amely a korallokat és medúzákat is magába foglaló csoporthoz tartozik, a tudósok szerint a legkorábbi olyan élőlény lehetett, amelynek már váza is volt.

Németh Boglárka 2022.06.22.

A természettudományok megszerettetése volt a cél

Projektzáró rendezvényt tartottak szerda reggel a Mobilisben. A "Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében" című program célja az volt, hogy a természettudományos tárgyakat megszerettessék az általános- és középiskolásokkal. A program során 1700 foglalkozást tartottak a Mobilisben és online közel 8000 gyereknek, összesen 10 győri és 10 Győri környéki iskolának.

JKA 2022.03.19.

Tíz éves a Mobilis

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A születésnapot színes programokkal, tortával és egy okos park megnyitásával tették emlékezetessé a szervezők. Utóbbit azonnal birtokba is vették a gyerekek.

Hirdetés