Címke: természettudomány
Hirdetés
MTI 2022.07.25.

David Attenborough-ról nevezték el a legkorábbi ragadozót

David Attenborough brit természettudósról és műsorvezetőről nevezték el annak az 560 millió éves élőlénynek a kövületét, amelyről a kutatók úgy vélik, hogy az első ragadozó állat lehetett. Az Auroralumina attenboroughii, amely a korallokat és medúzákat is magába foglaló csoporthoz tartozik, a tudósok szerint a legkorábbi olyan élőlény lehetett, amelynek már váza is volt.

Németh Boglárka 2022.06.22.

A természettudományok megszerettetése volt a cél

Projektzáró rendezvényt tartottak szerda reggel a Mobilisben. A "Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében" című program célja az volt, hogy a természettudományos tárgyakat megszerettessék az általános- és középiskolásokkal. A program során 1700 foglalkozást tartottak a Mobilisben és online közel 8000 gyereknek, összesen 10 győri és 10 Győri környéki iskolának.

JKA 2022.03.19.

Tíz éves a Mobilis

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. A születésnapot színes programokkal, tortával és egy okos park megnyitásával tették emlékezetessé a szervezők. Utóbbit azonnal birtokba is vették a gyerekek.

Hirdetés