Hirdetés
Címke: természet
Hirdetés
MTI 2021.09.21.

Ősz: először fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

MTI 2021.09.21.

Bemutatták a Fekete Istvánról szóló filmet

Egészestés dokumentumfilm készült Fekete Istvánról, számos regény, ifjúsági könyv és állattörténet életre hívójáról, a magyar erdész-vadász irodalom elismert művelőjéről. A bereki ember című alkotást hétfő este mutatták be az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Győr+ 2021.08.09.

Felfedezőnek születtünk – várják a győri ajánlásokat is

A National Geographic egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely során arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket a NatGeo térképén. Továbbá a National Geographic is ajánl olyan kivételes területeket, épületeket, amelyeket érdemes felfedezni. Az ajánlások között szerepel a Zselici Csillagpark a Gombos-hegyi pincesor, és persze a hortobágyi Kilenclyukú híd is!

MTI 2021.07.01.

A bikacápák megválogatják társaságukat

A bikacápák nemcsak igénylik a társaságot, hanem meg is válogatják azt - derítette ki egy új kutatás, amelyet az akár 3,5 méteresre és 200 kilogrammosra megnövő csúcsragadozókról készítettek.

Kárpát Zsolt 2021.06.10.

A méhek mentették meg a termést

Több meggy és cseresznye lesz, mint amire a tavaszi fagyok után számítottak Győr legnagyobb gyümölcsösében. Ez annak köszönhető, hogy a méhek a másod és harmad virágzáskor be tudták porozni a virágokat. A gyümölcsös tulajdonosa azt is elmondta a Győr+nak, hogy a bodza is átvészelte a hideg hajnalokat.

Győr+ 2021.04.01.

Megérkezett a szentiváni gólyafiú párja

Jól alakulnak a dolgok a szentiváni gólyafészekben! A fiú után megérkezett a lány gólya is, a jelek szerint nincs már akadálya a családalapításnak!

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat