Hirdetés
Címke: természet
Hirdetés
Győr+ 2020.04.02.

Óvatosabb léptekkel az erdőben

Az erdők látogatása az április 1-én hatályos kijárási korlátozás értelmében nem tiltott. A turistautak, a parkerdők, az erdei tanösvények - amíg Magyarország Kormánya másként nem rendelkezik - továbbra is látogathatóak.

HAK 2020.03.30.

A tavasznak nincs korlátozás

Az idei évszakváltás nem úgy jött el, ahogy azt megálmodtuk. A koronavírus otthonainkba kényszerít minket, a természet is kicsit távolabb került tőlünk. Beledi Márta gyönyörű fotói azonban elhozzák a kanapéra talán még az illatokat is.

Győr+ 2020.03.23.

Megérkezett a tavasz Gyirmótra

Március 21-én a csillagászati tavasz is beköszöntött. Ugyan az idő azóta jelentősen lehűlt, erős szél is érkezett térségünkbe, az állatok éledeznek, és a virágok is bontogatják szirmaikat.

Győr+ 2020.03.20.

Elkezdődött a szúnyogok feltérképezése

A katasztrófavédelem egyik kiemelt célja a jövőben a biológiai szúnyoggyérítés arányának növelése. Hatékony biológiai gyérítést viszont csak olyan pontos térképek birtokában lehet végezni, amelyek megmutatják, hol vannak a szúnyogok tenyészőhelyei. Ilyen térképek jelenleg csak néhány térségről állnak rendelkezésre.

Győr+ 2020.03.19.

Zoltán újra itthon

2020. március 18-án ért Magyarországra Zoltán, a gemenci fekete gólya. A madáron 2015 júniusa óta GPS jeladó van.

Győr+ 2020.03.10.

Ötven éves a kertbarátok egyesülete

„A csapatmunka a győri kertbarátok sikerének a kulcsa” – vallja Nagykutasi Viktor a szervezet elnöke. 1970-ben alakult, s ma már közel száz tagot számlál a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete, amely a héten ünnepelte működésének félévszázados jubileumát.

Győr+ 2020.03.10.

Rengeteg megunt textil kerül a hulladéklerakókba

Az olaj után a divat a második legszennyezőbb iparág a világon. Egy póló előállításához 2700 liter vízre van szükség, és akkor még nem beszéltünk a vegyszeres szennyezésekről, és a légkörbe jutó üvegházhatású gázokról. Egy másik adat szerint négyszáz százalékkal több ruhát vásárolunk, mint húsz évvel ezelőtt, gyakran teljesen feleslegesen – hangzott el a köztévé műsorában.

Győr+ 2020.03.10.

Szürke gémek fészkelnek Győrben

Egyik leggyakoribb fészkelő madarunk, a szürke gém is érzi a tavasz közeledtét. Fotóinkon látható két példány Győrt választotta fészekrakásra.

Major Éva 2020.03.06.

Egyre nagyobb területen folyik biogazdálkodás

Az elmúlt bő évtizedben több mint 60 százalékos gyarapodást ért el az ökológiai mezőgazdasági ágazat Magyarországon - mondta el a Világgazdaságnak Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) ügyvezetője a lap pénteki cikke szerint.

Győr+ 2020.03.03.

Megérkezett a gólya Gemencre

A Gemenc Zrt., a Duna – Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően 2013-tól egy fekete gólya pár életébe pillanthatnak be az érdeklődők. A rögzítővel is ellátott kamera lehetővé teszi, hogy a különleges és érdekes jeleneteket a kamerát nem folyamatosan nézők is láthassák a Gemenc Zrt. honlapján.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat