Címke: természet
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2023.08.13.

A változókor és a hólyaghurut: ne szégyellje, forduljon bátran orvosához!

A változókor velejáróival korábban már foglalkoztunk, ám egyre több kérdést kapunk a klimax idején gyakran jelentkező hólyaghuruttal kapcsolatban, így megkértük állandó szakértőnket, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvost, hogy ezt a témát alaposabban is járjuk körbe.

Győr+ 2023.06.16.

A győrszentiváni tölgyesre is szavazhatunk az Év Fája versenyen

Egy történet és képek elküldésével idén is bárki nevezhetett az Év Fája versenybe egyedi fát vagy facsoportot. A május 10-i határidőig 21 érvényes nevezés érkezett közülük 9 fát választott a döntőbe az Ökotárs szakmai zsűrije.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.05.16.

Kezdődik a bodzaszezon

Május közepén szinte egyik napról a másikra virágba borulnak a bodzabokrok. A terebélyes, akár 4-5 méteresre megnövő cserjét elsősorban illatos, nagy, fehér ernyős virágzatáért kedveljük.

Földvári Gabriella 2023.05.04.

Vágatlan május challenge

Új kihívás terjed a közösségi médiában, amelynek keretében azt kérik a résztvevőktől, hogy egész májusban ne nyírjanak füvet a portájukon. Hogy miért is? A háttérben környezetvédelmi okok állnak.

HAK 2023.05.02.

Tyúkanyó is vigyáz a kiscicákra

Alig kezdődött el a hét, de szerintünk a legcukibb történet már megvan: Győrladaméron a cicamama mellett egy kotlóstyúk is vigyázza a kiscicák biztonságát.

Győr+ 2023.04.28.

Napi cuki: hódok ropogtatnak a Bácsai-csatornánál

Csodálatos környezetben élünk, városszerte vonzóak a zöldterületek, a tavasz beköszöntével pedig különösen jól esik feltöltődni a természetben. Különösen akkor, ha állatokkal is találkozunk. Tolnai Sz. Olivér a Bácsai-csatornánál járt, 11 éves Olvasónkat lenyűgözte az élővilág.

J. Kovács Andrea 2023.04.22.

A Föld napja a mi napunk

Április 22. a Föld napja. Valószínűleg mindenki hallott már róla, hiszen ilyentájt a csapból is ez folyik. Ha ennek ellenére sem tudunk vele mit kezdeni, gondoljunk rá másképp. Például úgy, hogy a Föld napja a mi napunk. A több mint nyolcmilliárdnyi emberé, az összes állaté és növényé, akik otthonra találtunk gyönyörű kék bolygónk szárazföldjén vagy a vizeiben.

Győr+ 2023.03.19.

Séta a Püspökerdőben

A rendszeres mozgás a szabadban az egészséges élet és a jó közérzet alapja. Tudják és érzik ezt a Szigeti Nyugdíjas Klub tagjai is, akik évszaktól függetlenül, minden héten kiadós sétát tesznek a Püspökerdőben.

Hirdetés