Hirdetés
Címke: tél
Hirdetés
Győr+ 2022.01.16.

Téli állatkert

Az év leghidegebb napjaiban is várja látogatóit a győri állatkert.

Tóth Vivien 2022.01.13.

A fokozott izzadás is lehet a D-vitamin hiány egyik tünete

A D-vitamin hiány az őszi-téli hónapokban már népbetegségnek számít, köszönhetően a friss levegőn való tartózkodás hiányának. Míg nyáron elég fél óra napsütés, hogy szervezetünk feltöltődjön D-vitaminnal, addig télen ezek a raktárak szervezetünkből teljesen kiürülnek. Mutatjuk, melyek azon tünetek melyek a hiányára utalhatnak és miként lehet ezeket pótolni.

Tóth Vivien 2022.01.11.

Így óvd meg cicádat a tél veszélyeitől!

Sokszor a zord időjárás és a havazás sem állítja meg a kijárós macskákat a kalandvágyuk kiélésében. Legjobban úgy lehet megóvni őket, ha a mínuszokban bent tartjuk a lakásban és nem engedjük ki őket. Azonban ha erre nincs lehetőség, akkor cikkünk segítségével megtudhatja, miként segítheti át cicáját a hideg időjárás okozta viszontagságokon.

Tóth Vivien 2022.01.06.

Gyötrő tüneteket okoz a téli ekcéma

Télen különösen gyakorivá válik az ekcéma kialakulása az arra hajlamos bőrtípuson, amit számos kellemetlen tünet kísér. A hideg levegő, a hőmérséklet-ingadozás és a fűtésszezon mind ront az ekcémás bőr állapotán, ami kezelés nélkül akár hónapokig is megkeserítheti az ember életét.

Tóth Vivien 2022.01.03.

Télen sem kell lemondanunk a futásról!

A kezdő futók gyakran esnek abba a hibába, hogy a hideg időjárást felhasználják mint kifogást és abbahagyják a kinti sportolást. Holott, ha hozzászoktatjuk szervezetünket az egyre hűvösebb időjáráshoz, akkor az alábbi szabályok betartásával télen sem kell az edzőtermek futópadjaira kényszerülnünk.

MTI 2022.01.03.

Fehér kacsák a Rábán

A 2022-es év első kedves kacsa fotóit Beledi Mártától, állandó fotós tudósítónktól kaptuk.

MTI 2022.01.02.

Téliesebbre fordul az időjárás a jövő héten, havazás várható

A következő napokban még többfelé mérhetnek 10 fok körüli értékeket, de már elkezd téliesebbre fordulni az időjárás. Lehűl az idő, a hét második felében néhol komolyabb mínuszok is lehetnek és valahol a maximum is fagypont körül alakul. A héten napsütésre, esőre, néhol hózáporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat