Címke: technológia
Hirdetés
MTI 2023.08.02.

41 ezernél több tisztán elektromos autó van Magyarországon

Bár a legtöbben helyi, lakás-óvoda-iskola-munkahely közötti közlekedésre használják hétköznapokon elektromos autójukat, átlagosan 70-100 kilométert megtéve egy nap, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint egyre többen hosszabb, külföldi utakra is elindulnak velük.

Csollán Tamara 2023.07.21.

Európa vezető mikroelektronikai vállalatával tartott közös workshopot a SZE

A chip- és félvezetőgyártás meghatározó vállalatával, az Infineon Technologies Austria AG-val rendezett közös workshopot a hallgatók, az oktatók-kutatók és az ipari partnerek számára a Széchenyi István Egyetem. A program nemcsak azt példázta, hogy a győri intézmény képzési-kutatási tevékenysége a legkorszerűbb technológiákra terjed ki, hanem azt is, hogy milyen szoros kapcsolatot ápol a gazdasági szféra szerepelővel.

Győr+ 2023.07.11.

Magyar fejlesztésű, sugárhajtású katonai drónt mutattak be

A haderőfejlesztés csak a magyar védelmi ipar kiépítésével lehet sikeres - hangsúlyozta a védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a magyar fejlesztésű, pilóta nélküli repülőgép első hivatalos bemutatóján hétfőn a Bakony Harckiképző Központ nullponti gyakorló- és lőterén.

Győr+ 2023.05.29.

Világcsúcs energiahatékonyságban: tarolt a Széchenyi

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

MTI 2022.11.01.

Több tízmilliárdból fejleszti hálózatát a Yettel

A Yettel több tízmilliárd forintból országszerte modernizálja mobilhálózatát, a fejlesztés csaknem háromszorosára növelheti a hálózat kapacitását, amely így gyorsabbá és több szempontból megbízhatóbbá válik - közölte a mobilszolgáltató vállalat az MTI-vel.

Szerző és fotó Németh Boglárka 2022.10.26.

Születésnapját ünnepelte a Mobility Élményközpont

Négyéves Győr Interaktív és Élményközpontjának és a Széchenyi István Egyetemnek a közös programja, a Mobility. A tízéves Mobilisban 2018 októberében nyílt meg az ország első olyan digitális élményközpontja, amelynek kiemelt célja az ifjúság digitális szemléletének alakítása, az informatika élményalapú oktatása, valamint az, hogy a diákokat motiválják az IT-szektorban való elhelyezkedésre.

Ficsór Dávid 2022.08.04.

Drónok, lego robotok, VR és 3D nyomtató a könyvtárban

Ismét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vendége volt az Utazó Digitális Élményközpont. Az ingyenes rendezvényen több mint húszan vettek részt és tudhattak meg bővebb információkat a 3D nyomtatóról, a drónokról, a lego robotokról és a virtuális valóságról. Sőt, ki is próbálhatták a különböző eszközöket, ezzel pedig közelebb kerülhettek a napjainkban egyre nagyobb teret hódító digitális technológiák elsajátításához.

Hirdetés