Címke: Táncfesztivál
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.06.11.

Táncol a város

A XVIII. Magyar Táncfesztivált rendezik városunkban június 12. és 16. között, a Győri Nemzeti Színházban a nagy és kis színpadi előadások mellett, az intézmény előtt ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

Győr+ 2023.05.30.

Szezonzáró táncház a fesztiválon

A Magyar Táncfesztiválon a győriek és a városba látogató vendégek megtanulhatnak táncolni, vagy legalábbis elsajátíthatnak jó néhány utánozhatatlan lépést. A Rézeleje Fánfárosok Zenekar a II. János Pál téren, a Nefelejcs közben és a Rómer Házban is táncba hívja a közönséget.

P. Csapucha Adrienn 2022.06.17.

Katarzis és könnyek a mélyben

A táncfesztivál részeként egyedi miliőbe mutatta be Ne bánts! című előadását a Győri Balett. A 2015-ben megálmodott darab, témája okán fojtogató és frusztráló, ám segítségével egy nagyon komoly társadalmi jelenségre világít rá a társulat, mégpedig a családon belüli erőszakra.

Németh Boglárka 2022.06.14.

Művészeti konferencia a táncfesztiválon

Először rendezte meg a Művészet/Elmélet Konferencia című tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett közösen kedd reggel a Múzeumházban. A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvény célja, hogy a magyar művészet és a tudomány, valamint a felsőoktatás kapcsolódásait, együttműködésének lehetőségeit vizsgálja.

Németh Boglárka 2022.06.13.

Balett kiállítással indult a táncfesztivál

Tánctörténeti kiállítással kezdődött meg Győrben a 17. Magyar Táncfesztivál, a 7. Gyermek Táncfesztivál és az első Győri Balett Mini Fesztivál. A Múzeumházban délelőtt volt a megnyitó, melyen a Széchenyi István Egyetem Művészeti karának növendéke fuvolázott, akit mestere kísért zongorán.

P. Csapucha Adrienn 2022.06.13.

Mindenkit felpezsdít a Győri Balett

Tartalmas heteken van túl a Győri Balett társulata, alighogy megérkeztek a Dubaji Világkiállításról, májusban már indultak is tovább Erdélybe, ahol a Romance című darabbal kápráztatták el a közönséget. S bár nyár lévén itt lenne az ideje a pihenésnek, a következő napokban mindenkit felpezsdítenek, hiszen június 13-a és 19-e között élvezhetjük a 17. Magyar Táncfesztivált és a 7. Gyermek Táncfesztivált, június 15-e és 18-a között pedig a Győri Balett miniFesztivált. A társulat táncba hívja a várost!

MTI 2022.06.10.

Hétfőtől ismét a tánc fővárosa lesz Győr

Ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol június 13. és 19. között egyszerre három tánc tematikájú fesztivált rendeznek: a 17. Magyar Táncfesztivált, a 7. Gyermek Táncfesztivált és az első Győri Balett Mini Fesztivált - mondta Kiss János fesztiváligazgató.

P. Csapucha Adrienn 2022.05.12.

Immunerősítő lesz a győri táncünnep

Egy hónap múlva a tánc fővárosává avanzsál Győr, hiszen a Győri Balett szervezésében ismét sor kerül az ország egyik legnagyobb táncos eseményére. A részletekről csütörtökön számoltak be a szervezők, ahol a sajtó munkatársai a fesztivál egy-egy darabjából láthattak ízelítőt.

Ficsór Dávid 2021.06.21.

Győrt és a táncot ünnepelték

Vasárnap egy fergeteges gálával véget ért a 16. Magyar Táncfesztivál és 6. Gyermek Táncfesztivál Győrben.

Hirdetés