Címke: szigetköz
Hirdetés
Győr+ 2023.11.02.

Fogadóórát tart Szeles Szabolcs

A lakosság a Pinnyédi Művelődési Házban találkozhat az önkormányzati képviselővel, illetve alpolgármesterrel.

Győr+ 2023.09.06.

Veszélyes lódarázs jelent meg a Szigetközben

A Magyar Természettudományi Múzeum rovartani szakértője is megerősítette, hogy az augusztus végén, egy Győr-Moson-Sopron vármegyei méhész által bejelentett méretes hártyásszárnyú rovar az Európában invazív fajnak tekinthető ázsiai lódarázs, melyet ezúttal a Szigetközben fogtak be.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.07.21.

Nálunk is elérhető a szigetközi kalandtérkép!

A Győr+ Média székházában is elérhető ezentúl az a kalandtérkép, mely a Szigetköz és Pannonhalma környékét felfedezőknek nyújt segítségét abban, hol és milyen attrakciókat találhatnak térségünkben. A színes kiadvány informatív és bármilyen kis táskában elfér, érdemes beszerezni!

Győr+ 2023.07.14.

Gasztrotúra a Szigetközben

Laposa Tibor okleveles kerékpártúra vezető július 22-én a Szigetközbe invitálja a biciklizni vágyókat.

P. Csapucha Adrienn 2023.07.13.

Térkép segít a kalandok felfedezésében

Szigetköz és Pannonhalma környékének élményt kereső turistáit ezentúl egy úgynevezett kalandtérkép segíti, melyet az Aktív Magyarország készített el, és amelyet csütörtökön mutattak be Győrben a sajtó képviselőinek. A 72 ezer példányban megjelent kiadvány 101 turisztikai attrakciót sorol fel, a hiánypótló információs füzet online is elérhető.

Pécskai István 2023.06.29.

Navracsics Tibor: ,,Győr a nemzetgazdaságunk egyik fő motorja”

Csütörtök este a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban került sor a ,,Víz, amit akartunk" című fenntarthatósági rendezvényre, amelyet a Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen szervezett. Az esemény középpontjában a térség sok látogatót vonzó folyói, illetve a Szigetköz és a Csallóköz turisztikai terület volt, emellett szó esett a térséghez kapcsolódó települések lehetőségeiről.

Győr+ 2023.05.26.

Kertbarátok a Szigetközről

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete május 30-án, kedden 16.30 órai kezdettel  ingyenes előadást tart A szigetközi térség vízpótlása, és a vízügy eredményei címmel.

Csollán Tamara 2023.02.19.

Túra a Szigetközbe, Sopronba és Győr körül

A Győri Vasutas Természetjáró Egyesület idén is kirándulni hív mindenkit, a nagyszülőket, a szülőket, a gyermekeket, az unokákat, családosokat és egyedülállókat egyaránt. Egész évre szóló meghívást kínálnak a természetbe: sportolásra, kikapcsolódásra, felüdülésre, társas együttlétre vagy éppen a természet szépségében, sokszínűségében való gyönyörködésre.

Kárpát Zsolt 2022.11.03.

A szigetközi vízi turizmust fejlesztették

Hat szigetközi település, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, vízi turizmusfejlesztésre.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.21.

Milliárdos felújítás a forgalmas szigetközi úton

Egy másik útfelújítás, Győr közvetlen közelében, a Szigetközben. A forgalmas szigetközi útnak egy több mint három kilométeres szakasza újult meg, több, mint bruttó 1 milliárd forint állami forrásból. A fejlesztés egy külterületi és egy győrzámolyi, belterületi szakaszt is érintett, mindkét részen jelentősen nőtt a forgalombiztonság és az út szolgáltatási színvonala. Az útfejlesztéssel együtt adták át Győrzámoly 21 kamerából álló térfigyelő rendszerét is, amit részben önerőből finanszírozott a település.

Hirdetés