Címke: szigetköz
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2022.09.27.

Újabb szigetközi kincsek az értéktárban   

A II. Szigetköz Tájegységi Értéknapot Győrzámolyon rendezte meg a Szigetköz Natúrpark Egyesület. Az eseményen a résztvevő települések megmutathatták természeti, kulturális és gasztronómiai kincseiket is.

Győr+ 2022.09.20.

II. Szigetközi tájegységi értéknap

A Szigetköz Natúrpark Egyesület szervezésében tartják a II. Szigetköz Tájegységi Értéknapot, melynek házigazdája idén Győrzámoly lesz.

Győr+ 2022.07.04.

„Víz, amit akartunk” – lehetőség a Szigetköznek

Szombat este a Bridge Hallgatói Klubban "Víz, amit akartunk" címmel számoltak be az Insula Magna Program eddigi eredményeiről. Az eseményen együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány, és a Techológiai és Ipari Minisztérium.

Győr+ 2022.06.19.

Ismét megrendezték a Győr-Lipót Futóversenyt és Kerékpáros túrát

Két év kényszerű kihagyás után ismét megrendezték a Győr-Lipót Futóversenyt és Kerékpáros túrát. A szigetközi kerékpárúton a lipóti élményfürdőig 26,4 km távot egyéniben és 3 fős váltókban lehetett teljesíteni. Kísérő eseményként szervezték hozzá a kerékpáros túrát.

Földvári Gabriella 2022.02.25.

Barátom a természet

Dr. Alexay Zoltán 85 évesen még tegnap is ült a Szigetköz egyik les-kunyhójában és várta a pillanatot, hogy megörökíthessen valami érdekeset. Sokáig kellett várnia.

Győr+ 2022.01.27.

A Szigetköz talajminőségének és ivóvízbázisának védelméről

A Szigetköz talajminőségének és egyedülálló ivóvízbázisának védelme, a környezetkímélő tápanyagellátás és a helyes növénytermesztés elősegítése, valamint öntözéstechnikai fejlesztés is célja a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának szakemberei által végzett kutatásnak. Az Insula Magna Programban elért eredményeikkel a helyi és a csallóközi gazdák munkáját is támogatják.

Hirdetés