Hirdetés
Címke: szigetköz
Hirdetés
Győr+ 2022.06.19.

Ismét megrendezték a Győr-Lipót Futóversenyt és Kerékpáros túrát

Két év kényszerű kihagyás után ismét megrendezték a Győr-Lipót Futóversenyt és Kerékpáros túrát. A szigetközi kerékpárúton a lipóti élményfürdőig 26,4 km távot egyéniben és 3 fős váltókban lehetett teljesíteni. Kísérő eseményként szervezték hozzá a kerékpáros túrát.

Földvári Gabriella 2022.02.25.

Barátom a természet

Dr. Alexay Zoltán 85 évesen még tegnap is ült a Szigetköz egyik les-kunyhójában és várta a pillanatot, hogy megörökíthessen valami érdekeset. Sokáig kellett várnia.

Győr+ 2022.01.27.

A Szigetköz talajminőségének és ivóvízbázisának védelméről

A Szigetköz talajminőségének és egyedülálló ivóvízbázisának védelme, a környezetkímélő tápanyagellátás és a helyes növénytermesztés elősegítése, valamint öntözéstechnikai fejlesztés is célja a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának szakemberei által végzett kutatásnak. Az Insula Magna Programban elért eredményeikkel a helyi és a csallóközi gazdák munkáját is támogatják.

Győr+ 2021.09.15.

A Széchenyi István Egyetem részvétele az Insula Magna program kulcsa

Kézzel fogható eredményei lesznek a Szigetköz és a Csallóköz fejlesztését célul kitűző Insula Magna programnak, amelynek kulcsa a győri Széchenyi István Egyetem részvétele – állítja Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottja. Hangsúlyozta: nagy segítség, hogy az intézmény kutatói birtokában vannak a nemzetközi tapasztalatoknak, ismerik a világban zajló trendeket, és a hétköznapokban látják a térség problémáit.

Győr+ 2021.05.21.

Folyik az uszadék eltávolítása a Szigetközben

Végzik a medertisztítást az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai a Szigetközben. A szakemberek eltávolítják a műtárgyaknál feltorlódott uszadékokat, a mederbe dőlt fákat, illetve a medret keresztben elzáró, hód által épített duzzasztásokat.

Győr+ 2021.03.04.

Csőtörés a Szigetközben

2021. március 4-én, csütörtök délben történt csőtörés a térséget ellátó ivóvíz főnyomó vezetéken Győrladamér belterületén, az Oscar Voltz csomópont közelében - közölte a Pannon-Víz Zrt.

Győr+ 2020.11.08.

A Széchenyi István Egyetem segíti Mecsér jövőjét

A szigetközi Mecsér önkormányzata számára készül a település jövőképének meghatározását segítő hatástanulmány a győri Széchenyi István Egyetemen először elindított Hallgató-Oktató Projekt keretében. Az intézmény tudatosan törekszik arra, hogy részt vállaljon a térség fejlesztésében. Csaplár Zoltán polgármester úgy véli, az egyetemen jelen lévő tudás nagy segítséget jelent számukra.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat