Címke: szén-monoxid
Hirdetés
Győr+ 2022.09.28.

Több helyen életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Az elmúlt napokban többször riasztották Győr-Moson-Sopron megye hivatásos tűzoltóit, mert megszólaltak a szén-monoxid-érzékelők. Sopronban, Csornán és Győrben is figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére a készülékek.

Győr+ 2022.07.07.

Két érzékelő is segítheti a biztonságunkat

Ma már a hazai háztartások nagyobb részében van szén-monoxid-érzékelő, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a helyeken kevesebben sérülnek meg. Ahhoz, hogy a lakástüzek esetében is csökkenteni lehessen a sérülések számát, a mostaninál sokkal több otthonban lenne célszerű füstérzékelőt elhelyezni, hiszen egy időben jelző készülék emberéleteket és anyagi javakat menthet meg.

Sándor Szigeti 2022.05.13.

A fűtési szezonnak vége, de a veszély nem múlt el

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Győr+ 2022.04.06.

Több száz életet menthetnek évente a megyében a CO-mérők

Bár kémia órán megtanultuk, hogy a szén-monoxid mérgező, színtelen, szagtalan, a levegővel jól keveredő gáz, nem lehet elégszer hangsúlyozni az általa okozott mérgezések megelőzésének fontosságát. Éppen ezért indítottuk el a témához kapcsolódó nyereményjátékunkat közösségi felületeinken.

Győr+ 2022.02.08.

Győrben mentett életet a szén-monoxid-érzékelő

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő Győrben az Újlak utca egyik első emeleti lakásában hétfőn este. A város hivatásos tűzoltóinak és a gázszolgáltató szakemberének mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban.

Hirdetés