Címke: székelykapu
Hirdetés
Győr+ 2023.09.28.

Búcsúi zarándokmise Sokorópátkán

Ez év június 3-án, az Összetartozás napján felállították a Sokoró Kapuját, a világ legnagyobb székelykapuját. Most szeretettel várnak mindenkit a Magyarok Nagyasszonyának ünnepkörében a Hármashalom oltárnál tartott búcsúi zarándok-misére.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.06.03.

Sokorópátkán felavatták a világ legnagyobb székelykapuját

Felavatták a világ legnagyobb székelykapuját Sokorópátkán, egy nappal a nemzeti összetartozás napja előtt. Az ötlet Vajda Pétertől származik, aki helyi vállalkozó, és több környékbeli vállalkozóval összefogva indította el az építkezés folyamatát.

Bajzát Zsuzsi 2023.06.02.

Elkészült a világ legnagyobb székelykapuja

Közösségi összefogással, több éves előkészítő munka után végre finiséhez érkezett a világ legnagyobb székelykapujának építése. Az átadóra sok embert várnak, három napos közös ünneplés lesz Sokorópátkán.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.11.

Egy szimbólum és ami mögötte van: készül a Sokoró-kapuja!

Decemberben jelentette be a nagy hírt a Sokorói Tájegység Egyesülés, miszerint több civil szervezet összefogásával megépül a világ legnagyobb székelykapuja. Azóta adományukkal sokan csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez, és rengeteg esemény kötődik már a különleges építmény megszületéséhez. A kapu képzeletbeli könyvének hasábjain új fejezet kezdődött, hiszen megtörtént az alapkő és időkapszula elhelyezése.

Kárpát Zsolt 2023.03.13.

Szentmise és gála a sokorói kapuért

Egyre többen támogatják a sokorói kapu megépítését. Kedden és szerdán két nagyszabású esemény is segíti az építmény létrejöttét.

Győr+ 2023.03.10.

A világ legnagyobb székelykapujára gyűjtenek

A világ legnagyobb székelykapuja épül Sokorópátkán. A monumentális, 10 és fél méter magas, valamint 16 méter széles alkotás 28 négyzetméternyi felületére 64 vármegye történelmi címere is felkerül.

Győr+ 2023.02.11.

Ismert zenészek is támogatják a Sokoró-kapu felépítését – videó!

Újabb lendületet kapott a világ legnagyobb székelykapujának alakulása: a térség lakossága, helyi és országos léptékben működő vállalkozók, magasrangú egyházi vezetők után a zenészvilág jeles képviselői is támogatásukról biztosították a kapu létrejöttét.

Kárpát Zsolt 2022.12.23.

Monumentális lesz a sokorói székelykapu

10 és fél méter magas és 16 méter széles lesz a Sokoró kapu, ami Sokorópátka határában épülhet majd meg. A világ legnagyobb székelykapuja nemcsak méreteiben lesz monumentális, hanem a fából készült építmény egy közút felett fog átívelni.

Hirdetés