Címke: sakk
Hirdetés
Győr+ 2023.10.24.

SZE: NB I-es szakosztállyal és nívós utánpótlásképzéssel várják a sakkozni vágyókat

A győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) sakkszakosztálya harmadik alkalommal jutott fel a hazai második vonalat jelentő NB I-be, ami az egyetem virágzó sakkéletéről árulkodik. A felnőttek mellett az utánpótláskorú sakkozókat is kitűnő lehetőségek várják, egy sikeres pályázatnak köszönhetően például spanyol és görög ifjúsági sakkozókkal is összemérhetik tudásukat a fiatalok.

Szerző: Győr+ Rádió 2023.09.07.

Győrben is várják a sakkozó gyerekeket

Jáchym Dorina az Arrabona Sakkiskola Egyesület elnöke kislányként ismerkedett meg a sakkal, ami azonnal elvarázsolta őt. Az évek alatt nagyon sok versenyen mérettette meg magát itthon, és nemzetközi mezőnyben egyaránt, ma viszont már az utánpótlást támogatja szaktudásával.

Győr+ 2023.03.30.

Gyerekek között népszerűsítették a sakkot

A sportág népszerűsítése volt az egyik célja a március 29-én tartott Nádor Kupa Győr MJV Alsós Sakk Bajnokságnak. A program 43 alsó tagozatos gyereket hozott közelebb a játékhoz.

Pécskai István 2023.02.06.

Egyre népszerűbb a sakk Győrben: 125-en vettek részt a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték a Győr-Moson-Sopron megyei sakk-diákolimpia döntőjét a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. A számok azt mutatják, hogy a sportág egyre népszerűbb a megyénkben: az egyéni kategóriákban összesen 125 sakkozó vett részt az eseményen, emellett 22 csapat mérette meg a tudását.

Pécskai István 2022.07.07.

Legyen népszerű a sakk a megyében!

,,Sakk gyermekeinknek" címmel indított toborzót a Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség. A szervezet célja, hogy az óvodákban és az iskolákban népszerűsítsék a sportágat, s minél több gyermek kezdjen el megismerkedni a játékkal. Az illetékesek szeretnék, ha egy gondolkodó és céltudatos utánpótlásgenerációt sikerülne kinevelni.

Szigeti Sándor 2022.06.10.

Sakkversenyt rendeztek a nádorvárosi iskolában

Serkenti az elmét és kiváló hatással van a gondolkodásra. Első alkalommal rendeztek sakkversenyt a Győr Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában. A cél, hogy minél több győri intézmény csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Győr+ 2022.03.03.

Kaszparov Putyinról: ,,Ezrek halnak meg az őrült diktátor miatt”

Garri Kaszparov, az oroszok világbajnok sakklegendája élesen kritizálta Vlagyimir Putyin elnököt, aki háborút indított Ukrajna ellen. Kaszparov a német Frankfurter Allgemeinen Zeitungnak adott interjújában diktátornak nevezte az orosz elnököt.

J. Kovács Andrea 2021.10.02.

Életre szóló sakk

A legenda szerint egy brahmin, vagyis tanult ember találta fel a sakkot. Az eredetileg Perzsiából származó táblajáték arab közvetítéssel jutott el Európába, s fokozatosan meghódította a kontinenst. Magyarországon Károly Róbert már 1335-ben sakk-készletet adományozott cseh kollégájának, Lajos királynak. A játék népszerűsége hosszú évszázadok óta töretlen, hiszen kortól és nemtől függetlenül pallérozza az elmét és kiváló szórakozást nyújt.

Hirdetés