Címke: sakk
Hirdetés
Pécskai István 2022.07.07.

Legyen népszerű a sakk a megyében!

,,Sakk gyermekeinknek" címmel indított toborzót a Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség. A szervezet célja, hogy az óvodákban és az iskolákban népszerűsítsék a sportágat, s minél több gyermek kezdjen el megismerkedni a játékkal. Az illetékesek szeretnék, ha egy gondolkodó és céltudatos utánpótlásgenerációt sikerülne kinevelni.

Szigeti Sándor 2022.06.10.

Sakkversenyt rendeztek a nádorvárosi iskolában

Serkenti az elmét és kiváló hatással van a gondolkodásra. Első alkalommal rendeztek sakkversenyt a Győr Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában. A cél, hogy minél több győri intézmény csatlakozzon a kezdeményezéshez.

J. Kovács Andrea 2021.10.02.

Életre szóló sakk

A legenda szerint egy brahmin, vagyis tanult ember találta fel a sakkot. Az eredetileg Perzsiából származó táblajáték arab közvetítéssel jutott el Európába, s fokozatosan meghódította a kontinenst. Magyarországon Károly Róbert már 1335-ben sakk-készletet adományozott cseh kollégájának, Lajos királynak. A játék népszerűsége hosszú évszázadok óta töretlen, hiszen kortól és nemtől függetlenül pallérozza az elmét és kiváló szórakozást nyújt.

MTI 2020.05.31.

Legyőzték a világbajnok Carlsent

Kikapott az elődöntőben, így a világbajnoki címvédő Magnus Carlsen nélkül rendezik meg annak az online gyorssakk-tornának a fináléját, amelyet maga a norvég nagymester hívott életre.

MTI 2020.01.14.

Világrekordot döntött

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsen sorozatban 111. klasszikus játékidejű partiján nem talált legyőzőre, ezzel megdöntötte a sportág veretlenségi rekordját.

mti 2019.10.28.

Az ötödik forduló magyar eredményei

A magyar férfi válogatott döntetlent játszott, a női kikapott hétfőn a georgiai Batumiban zajló 22. sakk csapat Európa-bajnokságon.

Hirdetés