Hirdetés
Címke: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2021.09.29.

Tudományos konferencia Győrről

Mezővárosból megyeszékhely címmel tudományos konferenciát szervezett a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum városunk múltjáról.

Földvári Gabriella 2021.07.23.

Karrierek a 750 éves városban

Nagy-Győr jelességei – Karrierek a 750 éves városban címmel látható tárlat az Esterházy-palotában. A kiállításban Székely Zoltán művészettörténész, múzeumigazgató tart tárlatvezetést július 25-én vasárnap 16.30-tól.

Földvári Gabriella 2021.07.22.

Néprajzi kiállítás az Árkádban

Bölcső, tolóka, járóka, hintaszék, bili, többek mellett ezek a 19. század második, és a 20. század első feléből származó, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum néprajzi gyűjteményéből válogatott gyermekbútorok láthatók a 15 éves Árkád Bevásárlóközpontban rendezett tárlaton.

Földvári Gabriella 2021.07.13.

A Nefelejcs köz a lehetőségek tere

Kedden adták át a felújított Nefelejcs közt, amely ezentúl egy belvárosi találkozási pontként, kulturális-közösségi térként funkcionál majd.

Hajba Ferenc 2021.06.16.

„Álmainkban mindig jelen vagyunk”

A pápai tanítóképzővel együtt 1959-ben érkezett Győrbe Cziráki Lajos Munkácsy-díjas festőművész. Másfél éven át lakott a képző szertárában, ahol pár négyzetméteren teremtette meg a maga csodálatra méltó festői világát.

Németh Boglárka 2021.06.10.

Interaktívvá vált a Borsos Miklós kiállítás

Interaktív terekkel bővítették a Borsos Miklós állandó kiállítást a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. Egy Európai Uniós projektnek köszönhetően több, mint 28 millió Forintot fordítottak az oktató-tapasztalati tér, valamint a foglalkoztató terem kialakítására. Az infografikák, valamint az aktivizáló eszközök segítségével a felnőttek és a diákok saját tapasztalat útján, élményszerűen szerezhetnek ismereteket a szobrászművész életéről és munkásságáról.

Hajba Ferenc 2021.05.18.

Győr látképeiből nyílt kiállítás a Borsos-házban

Fél évezredet felölelő időszak sokszorosított rajzai, metszetei láthatóak Győrről a káptalandombi udvarbíró házban. A városi kiváltságok megrendezésének 750. évfordulóján szervezett kamarakiállítás egy hónapig tart nyitva.

Földvári Gabriella 2021.04.19.

A nő, aki Rómer és Madách nyomába eredt

Csécs Teréz közel harminc éven át a győri múzeumban kutatta városunk művelődéstörténeti múltját, gondozta és gyarapította a Madách-gyűjteményt, feltárta Rómer Flóris sokoldalú tevékenységét, mindezeket publikációiban és kiállításokon be is mutatta az érdeklődők számára.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat