Címke: Révai-gimnázium
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.06.07.

Rovarhotelt építettek a révaisok

Az iskola meglévő, lyukacsos betonkerítésébe helyeztek dobozokat, szalmát, faháncsokat, ágakat, hogy megágyazzanak a rovarvilág számára. Miután kibérelték a kis "fakkokat", az élőlények vízellátásáról is gondoskodtak: bambuszba fecskendőztek vizet, melyet vattával zártak le. A hotel "alapanyagait" a diákok maguk gyűjtötték össze, majd a biológia szakkör lelkes résztvevői együtt építették meg a létesítményt.

J. K. A. 2022.05.28.

Cziráki emléktábla a Révaiban

Mától tábla őrzi Cziráki Lajos festő- és grafikusművész emlékét a Révai Miklós Gimnáziumban. Az emléktábla megálmodói egykori tanítványai, akik a megvalósítást Lebó Ferenc szobrászművészre bízták.

Győr+ 2022.04.29.

Így ballagtak el a révaisok

Virágcsokrok, könnyek és mosolyok, csinos ifjú hölgyek, elegáns urak, büszke szülők és családtagok. O. Jakócs Péter kollégánk fotóin a Révai gimnázium ide ballagása.

MTI 2021.08.16.

A Révais Balogh Zsófia ezüstérmes a földrajzi diákolimpián

Egy arany és két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások a nemzetközi földrajzi diákolimpián - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK), amely a négytagú csapatot összeállította és felkészítette.

Hirdetés