Címke: püspökerdő
Hirdetés
Pécskai István 2023.04.15.

Újra indul a manóajtó-vadászat!

Amint beköszönt a jó idő, ismét izgalmas játék várja a kisgyermekes családokat a győri Püspökerdőben. Az ott található tanösvényre még tavaly költöztek be a manók, akik a fák tövében laknak. A lakhelyük bejáratánál különleges, miniatűr ajtókat lehet felfedezni, ezeket kell felkutatniuk a játékra vállalkozóknak.

Győr+ 2023.03.19.

Séta a Püspökerdőben

A rendszeres mozgás a szabadban az egészséges élet és a jó közérzet alapja. Tudják és érzik ezt a Szigeti Nyugdíjas Klub tagjai is, akik évszaktól függetlenül, minden héten kiadós sétát tesznek a Püspökerdőben.

Garamvölgyi Imre 2022.08.13.

Jó kezekben vannak a győri fák

A múlt pénteken megjelent törvénymódosítás átalakította, lazította a fakitermelésre vonatkozó szabályokat, tekintettel a tűzifa-ellátásban is kialakuló hiányra és a kereslet megugrása miatt bekövetkező jelentős áremelkedésre. Ennek kapcsán megvizsgálták a Győr területén található erdőséget és a városban élő fák kitermelésére vonatkozó szabályozást.

Győr+ 2022.08.08.

Manó ajtók a Püspökerdőben

A Püspökerdő tanösvényen izgalmas, új játék várja a családokat a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a Manó Ajtók Facebook csapata összefogásával.

Németh Boglárka 2022.05.20.

Séta a védett Püspökerdőben

A gyógynövényeket is megismerhették azok, akik úgy döntöttek péntek délelőtt túráznak egyet Győr tüdejében, azaz a már védett Püspökerdőben. Dr. Dézsi Csaba Andrásnak a város mellett a környezetvédelem is szívügye, ezért miután polgármester lett és felállította a Környezetvédelmi Bizottságot, egyik fő kérdés volt az erdő védetté nyilvánítása. A természeti kincseket rejtő területen pénteken a városvezetés és az természetbarátok egy közös sétát tettek, ahol a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársa volt az idegenvezető.

Zombai-Kovács Ákos 2022.04.05.

Már tábla is jelzi, hogy biztonságban a Püspökerdő

Április elsejétől már tábla is jelzi, hogy biztonságban van a Püspökerdő. Győr tüdejét a legutóbbi, március 22-i városi közgyűlésen nyilvánították védetté, a szentiváni tölgyerdővel együtt. A győri önkormányzat 2020-ban született határozata alapján kezdték meg a védetté nyilvánítási eljárás szakmai előkészítését, mostanra pedig valósággá vált, hogy védett lett a körülbelül 250 hektáros ártéri erdő. Kedden egy sajtó nyilvános eseményen a polgármester azt mondta, amióta ő irányítja a várost, fontos lett a környezetvédelem Győrben, ennek jó példája a Püspökerdő védetté nyilvánítása is.

Németh Boglárka 2021.11.30.

100 év, 100 fa

Idén 100 éves a Gárdonyi Géza Általános Iskola, ez alkalomból 100 platánfát ültettek a diákok a Püspökerdőben. A Kisalföldi Erdőgazdaság segítségével ültették be a holtág melletti területet kedd reggel.

Hirdetés