Címke: pannonhalmi apátság
Hirdetés
Győr+ 2020.12.20.

Rangos díjat kapott a Pannonhalmi Főapátság

Az Év Turisztikai Települése kategória elismeréseit Hévíz, Debrecen és Pécs kapták. A zsűri pontozása alapján a Pannonhalmi Főapátság került az előkelő első helyre.

Győr+ 2020.11.30.

Somos László vehette át idén a Szent Márton Díjat

2020-ban házhoz ment a Szent Márton Díj. Egy rendhagyó és rendkívül szűk körű ünnepség keretében a kaposvári Püspöki Hivatalba érkeztek az alapítók, hogy találkozzanak az idei díjazottal. Somos László esperes-plébános a Somogy megyei cigányság körében végzett évtizedes szolgálataiért kapta az elismerést.

Kárpát Zsolt 2020.10.23.

Egyházak is részesülnek a Magyar Falu Programból

Felújították a Pannonhalmi Apátság plébániaépületét a Magyar Falu Program keretében. A komplexumban kiépítették a központi fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a vizesblokkot mintegy 8 millió forintból.

MTI 2020.10.22.

Felújították a Pannonhalmi Apátság plébániaépületét

A magyar falu program célja, hogy a falvakban a városokhoz hasonló életminőségben élhessenek az emberek, ezért a kormány minden olyan szervezetet támogat, melyek összefogása révén ez a cél elérhető - hangsúlyozta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Pannonhalmán.

Sándor Szigeti 2020.10.08.

„Vendégségben testnél és léleknél”

Esendőség, sebezhetőség, útkeresés, tanúságtétel hitről és Istenről, a tárgyak élete és erotika. Mindez jelen van Meinrad Dufner bencés szerzetes alkotásaiban. Az atya „Vendégségben testnél és léleknél” című kiállítását Hortobágyi T. Cirill főapát köszöntője után, Stefan Brunner a budapesti Goethe Intézet igazgatóhelyettese nyitotta meg szeptember 21-én a Pannonhalmi Főapátság Főmonostori kiállítóterében.

Győr+ 2020.09.23.

„Covid19: mit tudunk (tenni)?”

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium meghívására nemrég Oroszi Beatrix orvos, epidemiológus, járványügyi szakértő tartott előadást COVID-19: mit tudunk (tenni)? címmel.

Hirdetés