Címke: otthon
Hirdetés
Győr+ 2023.05.26.

Otthonteremtés támogatással? Ezekre a határidőkre figyeljen!

Kedvezőbb helyzetbe kerültek az otthonteremtési támogatásokkal élő családok, ugyanis nemrégiben többféle változás, enyhítés is életbe lépett a betartandó határidők tekintetében. Az igénylés sikerességéhez és a támogatások feltételeinek teljesüléséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat a Credipass pénzügyi szakértői foglalták össze.

Bodrogi Sára 2022.12.19.

Szobanövényekkel a pihentető alvásért

A szobanövényekkel máris szebb, tisztább, üdítőbb, meghittebb, stresszmentesebb környezetet varázsolhatunk otthonunkból, ráadásul zöld kedvenceink alvásunk minőségét is pozitívan befolyásolhatják. Ha nem alszunk túl jól, akár a növényeket is segítségül hívhatjuk a hálószobánkban, de fontos a jó választás!

Bodrogi Sára 2022.12.01.

Karácsonyi dekoráció tobozból

Nem attól lesz szép az ünnepi dekoráció, hogy sok pénzt költünk rá. Vannak pénztárcabarát módszerek is arra, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk az otthonunkba: tobozból például mi magunk is sokféle mutatós díszt készíthetünk.

Győr+ 2022.11.28.

Egy jó papuccsal a derékfájás ellen

Megfelelő cipővel sokat tehetünk talpunk egészségéért, és az sem mindegy, hogy mit viselünk az otthonunkban, ha levetjük a kinti lábbelit: érdemes jól megfontolni, milyen benti papucsot választunk, ezzel is elkerülhetjük például a derékfájást.

Győr+ 2022.11.09.

Házi praktikákkal a poloskák ellen

Ősszel sajnos a poloskák is megjelenhetnek a lakásban, sok-sok kellemetlenséget okozva. Jó hír, hogy van egy-két házi praktika, amelyeket bevetve elűzhetjük a nem kívánt betolakodókat.

J. Kovács Andrea 2022.10.14.

Emlék-követ avattak Szabadhegyen

„A víz szalad és csak a kő marad, a kő marad” - hirdeti Wass Albert gyönyörű verssorát az a Rózsák terét díszítő Emlék-kő, melyet a Győri Erdélyi Kör megalakulásának 33. évében állíttatott a tagság és támogatóik.

Győr+ 2022.05.13.

Idősbarát lakásprogram

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött szerződése alapján pályázatot hirdet az elsősorban szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára, lakhatási körülményeiknek részleges átalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására.

J. Kovács Andrea 2022.03.13.

Házimunka gyermekkorban

Van, aki úgy véli, a gyerek egyetlen dolga a tanulás és a játék. Sok családban viszont az a természetes, hogy együtt végzik el az otthoni feladatokat, legyen szó felmosásról vagy teregetésről. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy nekik van igazuk, hiszen a házimunkába bevont gyermekek jobban be tudják osztani az idejüket, nő a felelősségtudatuk és az önbizalmuk. Szülőt, nagyszülőt és gyerekeket kérdeztünk.

JKA 2022.02.22.

Öt otthont segített megszépíteni a Karitász

„A Győri Egyházmegyei Karitász tavaly harmadik alkalommal vett részt az öngondoskodást elősegítő, állami támogatással megvalósuló Szép Otthonok programban” - nyilatkozta a Győr+ Médiának Paksa Balázs, a szervezet sajtóreferense.

Hirdetés