Hirdetés
Címke: önkéntesség
Hirdetés
Győr+ 2022.06.14.

Idén is támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

Ebben az évben kétszáz önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést június 14-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

J. K. A. 2022.06.13.

Önkénteseket vár a Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász önkéntes munkára hívja a fiatalokat – tájékoztatta portálunkat Paksa Balázs sajtóreferens.

Havassy Anna Katalin 2022.04.14.

Egyre felkészültebbek az önkéntes katonák

Folyamatosan zajlik az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonák kiképzése, a koronavírus-járvány után úgy tűnik, visszatérhet minden a régi kerékvágásba. Ez pedig nemcsak az újonnan felszerelők felkészítését jelenti, hanem a már az alapkiképzésen átesettek tudásának szinten tartását, továbbképzését is.

Ficsór Dávid 2022.03.29.

Önkénteseket toboroz a Lurkó Alapítvány

Önkéntesek jelentkezését várja a Lurkó Alapítvány a győri kórházba. A szervezetnek közel 50 önkéntese van, de a koronavírus járvány miatt az eddig erős bázist jelentő idősebb korosztály érthető módon nem vállal annyi szerepet, mint a vírushelyzet előtt. Épp ezért kéri a győriek, Győr környékén élők segítségét a Lurkó Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Németh Boglárka 2022.03.04.

Segítőpont nyílik a menekülteknek

Információs és segítőpont nyílik szombattól a menekültek számára a Honvéd ligetben, a vasútállomással szemben. Másfél nap alatt alakították ki a három konténerből álló objektumot, ahol a háború miatt érkező menekültek kapnak vizet, élelmet és azonnali, hiteles tájékoztatást.

Németh Bolgárka 2022.02.15.

Díjazták a megye önkénteseit

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza, a Megyei Önkormányzattal közösen negyedik alkalommal adta át az év "Megye önkéntese díjakat" azzal a céllal, hogy köszönetüket fejezzék ki mindazoknak, akik önkéntesként segítenek megyénkben egy-egy a közösség számára is fontos és hasznos tevékenységben

J. Kovács Andrea 2021.12.02.

Lélekemelő önkéntesség

Két győri hölgy, Kutrovits Erzsébet és Muzslai Jánosné a közelmúltban Caritas Hungarica Díjat vehettek át Budapesten. A díjjal immár tíz éve az egyházmegyékben tevékenykedő önkéntesek munkáját ismeri el a katolikus segélyszervezet országos központja.

J. Kovács Andrea 2021.09.25.

72 óra kompromisszumok nélkül

Idén is lesz 72 óra kompromisszumok nélkül, vagyis három napos önkéntes munka fiataloknak. A katolikus, református és evangélikus egyházak összefogásával létrejövő országos akciót október második hétvégéjén, 8. és 10. között immár tizennegyedszer rendezik azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás és az önkéntes munka fontosságára.

Garamvölgyi Imre 2021.01.31.

HAK főtörzs

Gyerekkorában katona akart lenni, aztán mégsem, később mégis… Kollégánk, Havassy Anna Katalin 2018 óta a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Katonája és főtörzsőrmesterként szolgál. Mellesleg írni is tud. Mégpedig kitűnően.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat