Címke: oltás
Hirdetés
MTI 2023.08.23.

Szeptember 11-ig lehet kérni az ingyenes HPV-oltást

Szeptember 11-ig kérhetik a szülők gyermekeiknek az ingyenes HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltást - mondta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi osztályvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Zombai-Kovács Ákos 2023.02.02.

Akár influenza, akár kullancs: fontos az oltás!

Békés mellett Győr-Moson-Sopron vármegyében dőltek ágynak a legtöbben influenzaszerű megbetegedéssel. A Győr+ Média által megkérdezett szakember szerint a mostani járvány okozta tünetekkel hosszabban kell otthon maradni, de a doktor a védőoltás beadását is javasolja. Nem csak az influenza, de a fertőzött kullancscsípés ellen is hatékony védelmet nyújt az oltás, ezt azonban egyelőre csak kevesen veszik igénybe Magyarországon.

Zombai-Kovács Ákos 2022.11.02.

Sok a beteg: az influenza és a covid is fertőz       

Egyre többen köhögnek, tüsszögnek, fáj a fejük és a torkuk, sok a beteg az egész országban és Győrben is. Az influenza és a Covid is fertőz novemberben. Azt, hogy megfázással vagy koronavírussal dőltünk-e ki, csak a teszt tudja biztosan kimutatni.

Győr+ 2022.03.09.

Felfüggesztik a kötelező védőoltást Ausztriában

Szerdán döntött az osztrák kormány a koronavírus elleni kötelező védőoltás felfüggesztéséről. Az új egészségügyi miniszter, Johannes Rauch szerint három hónapon belül új döntés születik. Valójában a kötelezettség megszegését március közepétől kellett volna büntetni.

MTI 2022.02.02.

Könnyebb lesz az utazás keleti vakcinával

Azok a magyar állampolgárok, akik keleti vakcina után második vagy harmadik oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kaptak, az uniós Covid-igazolvánnyal bármely tagállamba beléphetnek - közölte Ujhelyi István európai parlamenti képviselő szerdai online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés