Hirdetés
Címke: oltás
Hirdetés
Győr+ 2021.07.14.

Mutatjuk a különböző vakcinák hatékonysági fokát!

Mintegy 1200 jelentkezőnél került sor a Semmelweis Egyetemen június 15-én meghirdetett térítésmentes koronavírus ellenanyagszint-vizsgálatra, melynek kapcsán mind az öt, Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálta az egyetem laboratóriuma. Az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre.

Teodora 2021.06.19.

Mérföldkőhöz ért a magyar oltási program

Újabb szakaszához érkezett a magyar oltási program miután a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok oltását is.

mti 2021.06.02.

Ausztria kiterjeszti az oltási tervét a 12 éven felüli gyerekekre

Ausztria kiterjeszti oltási tervét a 12 éven felüli gyerekekre, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye után az osztrák Nemzeti Oltási Grémium (NIG) is szabad utat adott a Pfizer/Biontech vakcinájának a 12-15 évesek körében - jelentette be Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter szerdán Bécsben.

MTI 2021.05.26.

Szlovákia is engedélyezte a Szputnyikot

Legkésőbb június 7-től már Szlovákiában is használni lehet a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyagot, az ehhez szükséges intézkedések meghozataláról szerdai ülésén döntött a kormány.

Győr+ 2021.05.19.

Ma tárgyal a kormány az újabb enyhítésekről

1908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 224-en vannak lélegeztetőgépen. A kormány mai ülésén tárgyalja az újraindítás újabb fokozatával várható intézkedéseket.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat