Címke: növény
Hirdetés
Győr+ 2022.11.10.

Muskátli teleltetése okosan

Ha néhány dologra odafigyelünk, és jól teleltetjük a muskátlinkat, akkor biztosan nem kell megválnunk szeretett növényünktől a zord idő elmúltával sem.

Havassy Anna Katalin 2022.10.21.

Társadalmi munkában szépült meg az előkert

A Győr+ Média székházánál lévő előkert közterület, s erősen ráfért már a takarítás, felfrissítés. Így kollégáinkkal úgy döntöttünk, kezünkbe vesszük a sorsát. Vagyis leginkább ásót, kapát, gereblyét ragadtunk, szakértő segítséget is kaptunk és széppé varázsoltuk az utcafrontot.

Bodrogi Sára 2022.10.13.

Tényleg csodákra képes a homoktövis?

Itt az ősz, a szeszélyes időjárás, sok gyermek került közösségbe, és sorra viszik haza a betegségeket, a felnőtteket sem kímélve. Sok szülő félelme ez az időszak, hiszen az egész család számára egyet jelent a gyakori megfázással. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk szervezetünk számára a megfelelő vitaminbombáról. A homoktövist például sokak csodanövényként tartják számon, hiszen nagyszerű természetes immunerősítő lehet, tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, és számos egyéb jótékony hatása ismert.

Győr+ 2022.09.01.

A kaktuszok már az Alföldön vannak

Összesen 20-30 helyen, alig pár négyzetméteren az országban felütötték fejüket a kaktuszok. Jellemzőjük, hogy nem őshonosak, viszont rendkívül szívós növények, melyek veszélyesek lehetnek a hazai növényvilágra.

J. Kovács Andrea 2022.08.15.

Takarjuk a talajt!

A mulcsozás előnyeiről és alkalmazásáról kérdeztük Nagykutasi Viktor kertész-szakírót, a Környezetvédelmi Bizottság tagját.

Hirdetés