Címke: nők
Hirdetés
Győr+ 2023.06.14.

Minikonferencián is középpontban a család

A család szerepét járták körül annak a minikonferenciának a résztvevői, amely a Széchenyi István Egyetem szervezésében valósult meg az intézmény Budapesti Innovációs és Képzési Központjában. A nemek közötti egyenlőség témáját fókuszba helyező rendezvénysorozat az ENSZ fenntarthatósági fejlődési céljaihoz is illeszkedik.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.25.

Ők a győri csodanők!

Tavalyi alapításakor már óriási sikert aratott a Wonder WMN-Győr Díj, melynek idei ünnepségét szerda este tartották a Zichy-palotában. Ezúttal 28 csodálatos hölgyet neveztek az elismerésre, a szebbik nem képviselőit a gálán dr. Dézsi Csaba András is köszöntötte.

Győr+ 2023.03.29.

Fókuszban a nők és a fiatalok karrierje

Az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Céljaihoz illeszkedik az a minikonferencia-sorozat, amely a győri Széchenyi István Egyetem szervezésében a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül. A legutóbbi rendezvényen a Készségek Európai Évéhez kapcsolódóan a nők és a fiatalok munkaerőpiaci lehetőségei, valamint az élethosszig tartó tanulás voltak a középpontban.

MTI 2023.02.28.

Magyarországon a nőpolitika a családpolitika része

Magyarországon a nőpolitika a családpolitika része és számos intézkedés biztosítja az anyák kiemelt szerepét - mondta Beneda Attila, a Kulturális Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek kedden egy uniós rendezvény kapcsán.

Győr+ 2023.02.04.

Központban a nemek közötti egyenlőség

Az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Céljaihoz is illeszkedik az a panelbeszélgetés-sorozat, amely a győri Széchenyi István Egyetem szervezésében a nemek közötti egyenlőség témáját járja körül külső előadók meghívásával. Az első rendezvényen a távmunka jelentette kihívások és tapasztalatok kerültek terítékre.

Németh Boglárka 2022.10.15.

Nők a tech iparban

Women in Tech néven indult országos programsorozat a Széchenyi István Egyetemhez szorosan kapcsolódó győri Mobilis Interaktív és Élményközpontban. Az ún. zöld mérnökök szakkör sorozat lényege, hogy a mérnöki szakmát, valamint az infokommunikációt vonzóvá tegyék a pályaválasztás előtt álló fiatal hölgyek számára. A Mobilis egy infokommunikációs és telefonokat is gyártó cég ötlete alapján ad otthont elsőként városunkban a hat alkalomból álló workshopoknak.

Havassy Anna Katalin 2022.01.23.

Évente egyszer mindenki keresse fel nőgyógyászát!

Az új esztendőben általában mindenki elhatároz valamit, amit igyekszik betartani. Mi is tennénk egy javaslatot: ha eddig nem lett volna rendszeres, akkor fogadjuk meg, hogy 2022-től évente egyszer elmegyünk nőgyógyászhoz. Önmagunk és szeretteink érdekében is!

Győr+ 2021.12.21.

A női vállalkozásokat támogatják

„Az összetartás és a mentorok támogatása nagyban segítette a kezdő vállalkozásokat abban, hogy a kezdeti kihívások és a Covid hatásai ellenére vállalkozásukat újra tudják tervezni” – hangzott el a FEMskill – Női vállalkozóknak, határok nélkül Interreg AT-HU (osztrák-magyar közös) projekt mentorálási hétfői záróeseményén a Győr-Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Győr+ 2021.05.07.

Hogyan alakul a nemek közötti egyenlőtlenség?

A pandémia hatásával kapcsolatban pesszimista a lakosság. A magyarok csupán 4 százaléka gondolja úgy, hogy az egyenlőtlenségek csökkenni fognak a válság elcsitultával, szemben a lakosság kétharmadával, akik a pandémia előtti állapothoz való visszatérésre számítanak – derült ki az Ipsos multinacionális piackutató cég jelentéséből.

Hirdetés