Címke: néptánc
Hirdetés
Ficsór Dávid 2023.09.16.

A hagyományok és a közösség ünnepe a csanaki szüreti nap

Ménfőcsanak sem maradt ki a szombati programkavalkádból: 12. alkalommal rendezték meg a Ménfőcsanaki Szüreti Napot, mely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egy majdnem másfél órás szüreti felvonulással indult a városrészben.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.04.30.

Májusfát állítottak Ménfőcsanakon

Szabó Jenő, önkormányzati képviselő és a Marcal Tánc-és Népművészeti Egyesület fiataljai májusfát állítottak vasárnap este a ménfőcsanaki Győri út és Fekete István utcák találkozásánál lévő körforgalom melletti parkban.

Németh Boglárka 2023.04.10.

A ménfőcsanaki néptáncos lányok már biztosan nem hervadnak el

Korán reggel népviseletben várták a ménfőcsanaki Marcal Tánc -és Népművészeti Egyesület lányai a fiúkat. A legények is megfelelő öltözetben, öblös vödrökkel érkeztek, amiket kútvízzel töltöttek meg. A lányokat kiküldték az udvarra, majd a különleges locsolóvers után jó nagy adag vizet kaptak a nyakukba, így már biztosan nem hervadnak el.

Győr+ 2022.10.27.

A széttáncolt cipellők a Vaskakasban

A széttáncolt cipellők című előadás Kocsis Enikő és Fitos Dezső rendezésében látható október 30-án, vasárnap 11 órától a Vaskakas Bábszínházban. Az előadásról maguk a rendezők meséltek Farkas Mónikának a Győr+ Rádió „Megszólal a Vaskakas" című műsorában.

Földvári Gabriella 2022.08.12.

A barokk hétvége álompárja

Fodor Virág és Schreiner Károly augusztus 13-án különleges körülmények között, barokk korabeli ceremónia keretében köt házasságot, melynek díszlete Győr csodálatos barokk belvárosa, násznépe pedig a város lakói lesznek.

Földvári Gabriella 2022.06.14.

Esküvő barokk módra

Fodor Virág és Schreiner Károly augusztus 13-án különleges körülmények között, barokk korabeli ceremónia keretében köt házasságot, melynek díszlete Győr csodálatos barokk belvárosa, násznépe pedig a város lakói lesznek.

HAK/KZS 2022.05.21.

Meg kell őriznünk a hagyományainkat!

Koncertekkel és izgalmas bemutatókkal vár minden látogatót a hagyományőrző nap szombaton késő estig, amelyen dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is tiszteletét tette.

Győr+ 2022.05.04.

Nemzetközi hallgatók ropták a magyar néptáncokat

Csaknem negyven, többségében nemzetközi hallgató vett részt a számukra a győri Széchenyi István Egyetemen első ízben megrendezett táncházon. A cél az volt, hogy a világ különböző országaiból érkezett fiatalok közelebb kerüljenek a magyar kultúrához.

Földvári Gabriella 2021.11.03.

Táncház a Rómerben

Hagyományőrző táncház - élő hagyományok - november 5-én 19 órától várják a Rómer Házba az érdeklődőket.

Hirdetés