Címke: német
Hirdetés
Győr+ 2023.05.11.

Továbbra is fontos a nyelvtudás!

Javában zajlanak az érettségi vizsgák - már az angol és német nyelvi tesztek következnek. Konkrét című műsorunk vendége Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola ügyvezetője volt, akivel érintettük az idegen nyelvi érettségi témáját.

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.04.20.

Németül is nagymenők

A német nyelv magyarországi hetén Győr is csatlakozott a népszerű programsorozathoz, városunkban a Jedlik-iskola adott otthont a Wunderbar Fesztiválnak. A prezentációs versenyen tehetséges diákok 2 fős csapatokat alkotva, 4-6 perces előadásaikkal adtak számot tudásukról, így népszerűsítve a német nyelvet.

J. Kovács Andrea 2022.11.23.

Angol és német verseny a Gárdonyiban

Felsős általános iskolásoknak rendeztek fordítási versenyt a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. A program nem újkeletű, idén immár huszonkettedik alkalommal próbálhatják ki német és angol tudásukat a gyermekek.

Kárpát Zsolt 2022.04.21.

A diákok újra megmutathatták nyelvtudásukat

Két év szünet után ismét megrendezhették Nyugat-Magyarország legnagyobb angol-német versenyét kéttannyelvű középiskolások számára. A nagy múltú megmérettetést Győr három oktatási intézménye szervezte meg. Kilenc város 13 iskolájából érkeztek a diákok az eseményre, akik német és angol nyelvtudásukról adhattak számot szóban és írásban egyaránt.

Hirdetés