Hirdetés
Címke: napi érdekes
Hirdetés
MTI 2020.01.23.

Ilyen egy múmia hangja?

Kutatóknak sikerült életre kelteni egy háromezer éves egyiptomi múmia hangját: háromdimenziós nyomtatással, képalkotó eljárással és egy elektronikus gégefővel újraalkották a múmia hangképző szervének nagy részét.

HAK 2020.01.22.

Zita nagy fogyókúrája

Munkatársunk Varga Zita ismét videóval jelentkezett, s mintha ráérzett volna a téma aktualitására: egy military fogyókúrába fogott bele. Lássuk, teljesítette-e a kihívást!

Kisté 2020.01.21.

A csodák szigete, Izland

Izlandon ez idő tájt még elég hosszúak az éjszakák. A nap tizenegykor kel és fél négykor már le is bukik a horizont alá. Ez ideális lehet a sarki fény megfigyeléséhez, mégsem a január a legfelkapottabb turistaszezon. Sokkal inkább a nyár, amikor száraz és kellemesen meleg az idő. Ráadásul akár éjfélig fent van a nap, tehát jut idő felfedezni a temérdek természeti csodát, amit Izland tartogat.

Győr+ 2020.01.18.

Futás a mínuszokban

A szabadban végzett testmozgásról télen sem kell lemondanunk néhány egyszerű szabály betartásával, melyek az egészségünk megőrzésében segítenek.

Győr+ 2020.01.18.

Egy kémény, harmincezer épület

Távhőellátás esetében a hőtermelés nem a fűtést igénybe vevő épületben, hanem a lakóhelytől távolabb eső fűtőközpontban történik, ahonnan a forró hőhordozó közeg távvezetékrendszeren keresztül jut a fűtendő épületig. A távfűtés egyik előnye, hogy széles spektrumban képes energiahordozókat befogadni, például a geotermikus energiát vagy a hulladékégetés által keletkezett hőt is.

MTI 2020.01.16.

Zöld kölyke született egy kutyának

Élénkzöld kölyke született egy észak-karolinai család kutyájának, a Marvel-képregények zöld bőrű izomemberéről Hulknak nevezték el.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat