Címke: művészet
Hirdetés
Győr+ 2022.09.26.

Művészettel is küzdjünk a diabétesz ellen!

A GYMSM Diabetes Egyesület, a Patrónus Lions Club Győr és a PAEOK Felnőtt Diabetológiai Gondozója rajz- és művészeti alkotói pályázatot hirdet a 2022. évi Diabétesz Világnap alkalmából. Részletek a cikkben!

J. Kovács Andrea 2022.09.05.

Megnyílt az őszi tárlat

Szombat délután megnyílt a Győr Megyei Őszi Tárlat. Sokan jelentkeztek a Rómer Múzeum felhívására, több mint félszáz a városban, illetve a győri járásban élő, vagy innen elszármazott alkotó pályázott 99 munkával. A kiállításra a zsűri 33 alkotó 45 munkáját válogatta be. Éppúgy jelen vannak alkotásaikkal a régió ismert és elismert művészei, mint a fiatal tehetségek, és az alkotó művésztanárok.

J. Kovács Andrea 2022.08.12.

Hitből készült kerámiák

Zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők péntek délután a Triangulum Galériát Petrás Mária és lánya, Petrás Alina kiállításmegnyitóján.

J. Kovács Andrea 2022.08.12.

Mária erejével

Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes, keramikus és lánya, Petrás Alina Szervátiusz Jenő-díjas keramikus, népdalénekes alkotásaiból nyílt kiállítás a Triangulum Galériában. Petrás Máriával beszélgettünk.

Győr+ 2022.08.11.

A Művészeti Kar a SZE erős szárnyú madara

Mint egy erős szárnyú madár, úgy teremt egyensúlyt a Művészeti Kar a műszaki tudományok terén élen járó Széchenyi István Egyetemen. Az Alumni Talk podcast legújabb adásában szó volt a győri zenei képzés történetéről, a kar törekvéseiről és újdonságairól, a vendégek dr. Ruppert István Liszt Ferenc-díjas orgonaművész és a Széchenyi alumna Tóth Anita trombitaművész voltak.

J. Kovács Andrea 2022.07.31.

A színek szerelmese

A mérnöki precizitás és a dupla műszaki doktorátus érzékeny, kreatív lelket rejt. Bár a színek már gyermekként elbűvölték és tizenegy éves korától fest, az élet úgy hozta, hogy csak nyugdíjasként adhatta át magát a művészi alkotásnak. Dr. Koren Editnél jártunk.

J. Kovács Andrea 2022.07.04.

Agyagba álmodott anyaság

Kovács Ildikó kerámiaszobrai olyanok, mint az alkotójuk. Szeretetet, derűt, az élet tiszteletét sugározzák környezetükre. A kemény agyag meglágyul a törékeny asszony ujjai alatt, az anyag aláveti magát a teremtő gondolatnak és erőnek.

Hirdetés