Hirdetés
Címke: művészet
Hirdetés
Győr+ 2021.09.14.

Győri születésű művész is a Junior Prima díjazottjai között

Hat fiatal művész vehette át idén a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában Budapesten. Az elismerést, amely pénzjutalommal is jár, Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója nyújtotta át a több mint hatvan jelölt közül kiválasztott tehetségeknek.

Kárpát Zsolt 2021.09.14.

Megidézték a tündéreket és az angyalokat

Egy belvárosi udvart alakított át tündérkertté Malasits Zsolt. A győri képzőművész színes fényekkel, növényekkel és saját festményeivel különleges hangulatot teremtett szombati performance kiállításán. Az eseményt fuvolaművészek és a Remember Woodstock együttes tette még izgalmasabbá.

Győr+ 2021.09.13.

Graffitizésen kapták a Hősök rapperét az Árkádban

Győrben láthatták az arra járók vasárnap Menthát, azaz Ozsváth Gergelyt, a Hősök formáció egyik tagját. A művész ez alkalommal azonban nem koncertezni érkezett, hanem egy bevásárlóközpont monumentális külső falát díszítette fel a Győr város nevezetességei előtt tisztelgő graffitivel.

Kárpát Zsolt 2021.09.09.

Tündérkert, egy rejtett belvárosi udvarban

Angyalok és tündérek, látványfestés és élő zene, mindez egy eldugott belvárosi udvarban. Malasits Zsolt performance kiállítást rendez szombaton délután 17 és 22 óra között a Király utca 10. szám alatt lévő udvarban. A rendezvény ingyenes, amelyre a győri képzőművész barátaival várja az érdeklődőket.

Németh Boglárka 2021.09.07.

Rajzaival segít az ifjú karbantartó

Véradással egybekötött jótékonysági képárusítást tartott Erdélyi Tibor a Likócsi Művelődési Házban. A karbantartóként dolgozó fiatalember szabadidejében rajzol, műveit pedig immáron másodszor bocsátja a nagyközönség elé. A befolyt összeggel ezúttal az Országos Mentőszolgálatot támogatja. A rendezvényen azonban nemcsak a képeket lehetett megvásárolni, hanem véradásra is lehetőség nyílt.

Németh Boglárka 2021.09.06.

Kiállítás nyílt az alkotótábor műveiből

Idén volt harmadszorra alkotótábor Rábacsécsényben, ahol az általános és középiskolások egy héten keresztül szabadon festhettek és alkothattak. Pápai Miklós festőművész vezetésével a Rába menti településen magas szintű képzőművészeti alkotások születtek, melyekből a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János karán nyílt ingyenes kiállítás.

J. Kovács Andrea 2021.08.31.

Játszik, ír, rendez, és néha temet

A győriek ezen a nyáron több alkalommal is láthatták, hallhatták Derzsi Györgyöt. A felvidéki származású színész, énekes, zeneszerző júniusban a Szent László Napokon, júliusban pedig a Bezerédj-kastélyban állt közönség elé. Néhány hete az is kiderült, hogy szerzőtársával megnyerte a Madách Színház musicalpályázatát.

Földvári Gabriella 2021.07.14.

Baross-emlékfal az állomáson

Baross Gábor-emlékfalat avattak és átadták a MÁV-ART Galériát a győri vasútállomás utascsarnokában szerdán. Az ünnepi eseménynek több apropója is volt, amelyről a helyszínen a szervezők számoltak be.

Ficsór Dávid 2021.07.14.

Első magyar koreográfusként alkotott a Scalában

Nyár elején mutatták be a milánói Scalában Lukács András Mozdulatok Sztravinszkijre című egyfelvonásos balettjét. A Győri Balett művészeti vezetője az első magyar koreográfus, aki a világ egyik leghíresebb dalszínházában dolgozhatott.

mti 2021.06.22.

Utolsó útjára kísérték Jankovics Marcellt

Számos barátja, tisztelője és pályatársa vett búcsút az életének 80. évében, május 29-én elhunyt Jankovics Marcelltől, a nemzet művészétől, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezőtől kedden a budapesti Farkasréti temetőben.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat