Címke: munkanélküliség
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2023.04.25.

Simon: rekord foglalkoztatottság, csökkenő infláció

Csúcson a hazai foglalkoztatottság, a legutóbbi, januári adatok alapján 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, miközben a munkanélküliségi ráta 4 százalék körüli. Erről beszélt Győr országgyűlési képviselője Híradónknak. Simon Róbert Balázs elmondta, már évek óta Győr-Moson-Sopron vármegyében van a legkevesebb munkanélküli, Győrben pedig mindössze 1 százalék körüli a ráta. A képviselő kiemelte, a kormány gyármentő programot indított, ami a győri cégeket is érinti, illetve a helyi mikro-vállalkozások számára is jár a csökkentett áru energia.

MTI 2022.01.10.

Novemberben csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Tavaly novemberben a szakértők által várt mértékben, 2020 áprilisa óta a legalacsonyabbra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben. Az Európai Unió statisztikai hivatala az Eurostat hétfőn azt közölte, hogy novemberben szezonális kiigazítással 7,2 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az októberi 7,3 százalékról és a 2020 novemberi 8,1 százalékról.

MTI 2021.11.28.

54 ezerrel kevesebb az álláskereső, mint egy éve

A regisztrált álláskeresők száma 242 ezer közelébe csökkent Magyarországon. A rendszerváltás óta kizárólag 2019 utolsó negyedévében állt alacsonyabban ez a mutató - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Hirdetés