Címke: Mosoni-Duna
Hirdetés
Győr+ 2023.08.18.

Megnyitották az Aranypart I. szabadstrandot!

A lezárásra a Mosoni-Duna áradása miatt volt szükség. A Győr-Szol befejezte a takarítási munkákat, így újra elérhető a győriek számára a népszerű partszakasz.

Győr+ 2023.08.11.

Négy méter harmincöt centivel tetőzött, már apad a Rába

A Rába folyón levonuló árhullám ma dél körül 4 méter 35 cm vízállással tetőzött, mostanra már 8 cm-es apadás figyelhető meg a Rába kettős híd melletti vízmérce alapján - tájékoztat Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.11.

Tetőzött az áradó Rába

Pénteken Győrnél is tetőzött az árvíz, 430 és 450 centiméter között érte el legnagyobb magasságát a Rába. Árvízvédelmi készültséget nem kellett elrendelni a folyók városában, míg a Rába felsőbb szakaszán intenzív apadás indult meg.

Győr+ 2023.08.11.

Zavartalan a Rába árhullámának levonulása Győrnél – FÓTÓK!

A Rába árhullám levonulása továbbra is zavartalan, melynek tetőzése pénteken délután várható Győr térségében. A vízügyi szakemberek folyamatosan figyelik a helyenként megjelenő árvízi jelenségeket, de különösebb probléma nem jelentkezett.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.08.

Győrnél csütörtökön tetőzhet a Rába

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt sok patakon és kisebb folyón alakult ki villámárvíz az elmúlt időszakban, Szlovéniában és Ausztriában hatalmas pusztítást végeztek a hirtelen többszörösére duzzadt vízfolyások. Házakat, településeket öntött el a víz és halálos áldozatokat is követelt a természeti katasztrófa. Idehaza a Mura és a Dráva mentén zajlik a legkomolyabb árvízi védekezés, de a Rába is árad. Még nem tudni pontosan, mikor tetőznek a folyók, Győrnél azonban valószínűleg a rakpartot se önti majd el a víz.

Győr+ 2023.08.04.

Lezárják az Aranypart I.-et

A Győr-Szol Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Mosoni-Duna várható áradása miatt 2023. augusztus 5-én, szombaton az Aranypart I. szabadstrandot átmenetileg lezárják.

Szöveg és fotó: Pécskai István 2023.06.20.

Díjazták a Mosoni-Duna torkolati műtárgy főtervezőjét és főmérnökét

2022 júniusában adták át a Mosoni-Duna torkolati műtárgyat, amely megszünteti a folyó kedvezőtlen, leszívó hatását, javítja Győr és a térségének talajvízszintjeit. Ki tudja elégíteni a természetvédelmi és ökológiai vízigényeket, biztosítja a hajózást a folyó alsó szakaszán. Emellett esztétikusabbá teszi a győri városképet, valamint bizonyos esetekben csökkentheti az árvízszinteket. A gigantikus beruházás főtervezőjét és főmérnökét jelentős szakmai elismeréssel díjazták.

Hirdetés