Címke: Mosoni-Duna
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2022.09.15.

Roham a Rábán

Igazán ritka látványban lehetett részük azoknak, akik a hét elején a Bécsi kapu tér és a Radó-sziget környékén jártak. Hajó kötött ki a Rábán, az ágyúk alatt. Az őszi napsütésben népes turistacsoport gyönyörködött a jellegzetes győri panorámában, majd felszálltak a Roham nevű hajóra, felszedték a horgonyt és hamarosan kifutottak a Mosoni-Duna felé.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.07.

Tovább szárnyal a turizmus a megyében

Nagyon pörög a megye turizmusa, az orosz-ukrán háború és a gazdasági körülmények ellenére népszerű úti cél a régió a kirándulók körében. Győrben a 200 ezret is átlépheti az eltöltött vendégéjszakák száma az év végére, de a Győr-Pannonhalma térség is jó számokat produkál. Itt a vendégek és a vendégéjszakák száma is nőtt az előző év azonos időszakához képest. A hagyományos úti célok, Győr és Sopron mellett a megyei kistelepülések is népszerűek, a forgalom pedig a vendéglátósoknak is kedvez.

Kárpát Zsolt 2022.07.06.

Egyre többen sportolnak a Mosoni-Dunán

Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport Egyesület elnöke nagyon örül annak, hogy végre van elég víz a Mosoni-Dunában, ami megkönnyíti a kajak-kenusok edzéseit és felkészülését is.

Győr+ 2022.07.04.

„Víz, amit akartunk” – lehetőség a Szigetköznek

Szombat este a Bridge Hallgatói Klubban "Víz, amit akartunk" címmel számoltak be az Insula Magna Program eddigi eredményeiről. Az eseményen együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány, és a Techológiai és Ipari Minisztérium.

Ficsór Dávid 2022.06.16.

Elkészült a véneki torkolati műtárgy, állandó a Mosoni-Duna vízszintje

Elkészült a Mosoni-Duna torkolatában az a vízszint-szabályozó létesítmény, amelynek árvízvédelmi, ökológiai, valamint idegenforgalmi szerepe is van. Emellett segíti a győri vízi sportot, és a városkép szempontjából is pozitív szerepe van. Erről számolt be sajtótájékoztatón Kara Ákos országgyűlési képviselő és Németh József vízügyi igazgató csütörtökön. A győriek és a térségben élők az utóbbi időszakban már megtapasztalhatták, magasabb vízszintet tart a Mosoni-Duna.

Nagy Viktor 2022.06.03.

Kézműves hajók és japán motor Győrben

Városunk stabil vízállása egyre inkább vonzza a hajósokat. A győri Duna Hajók és a Magyar Suzuki hajós üzletágának közös bemutatóterme, szervize és márkakereskedése hiánypótló a térségben.

Győr+ 2022.05.14.

„A vízről teljesen másként fest a város”

Bővelkedik a hétvége aktív közösségi programokban. Az egyik legkülönlegesebbnek ígérkezett a „Nyílt nap a folyón” nevet viselő rendezvény, melynek az Aranypart I. adott otthont.

Győr+ 2021.12.01.

Fakitermelési munkák a Mosoni-Dunánál

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság KEHOP-1.3.0-15-2016-00012 azonosító számon „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” címmel projektet valósít meg. A beruházás fő célja a Duna vízszintsüllyedésének hatására a Mosoni-Duna torkolati szakaszán lesüllyedt kis- és közepes vízszintek visszaállítása.

Hirdetés