Címke: MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred
Hirdetés
Venesz Klaudia 2024.06.28.

Honvédelmi tábor kihívással

Zöld sátrak, álcaháló és különböző katonás eszközök lepték el az Aranypart II. fákkal övezett partszakaszát. Nem titok: a Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred létesített táborhelyet a honvédelmi táboros gyerekek részére.

Venesz Klaudia 2024.06.28.

Az összefogás emlékkilométerei

Minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a lakosságnak 2013 júniusában. Abban az évben több csapást is mért ránk az időjárás: a márciusi, a régiónkat teljesen megbénító havazás után csapadékos nyárelő köszöntött be a folyók vízgyűjtő területén, ami óriási árvízhez vezetett.

Havassy Anna Katalin 2024.02.05.

Győrben is sokan érdeklődnek a honvédség lehetőségeiről

A Bercsényi Technikum előtti parkoló szokatlan látványt festett február 5-én, hétfőn, ugyanis a Magyar Honvédség Toborzónapot tartott, ahol kiemelt résztvevőként a tatai tüzérekkel és a legújabb haditechnikájukkal is megismerkedhettek a résztvevők. Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrészt önkormányzati képviselője is kilátogatott az eseményre.

Győr+ 2024.01.24.

Februári éleslövészet

A Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred tájékoztatja a lakosságot, hogy a győrszentiváni katonai lőtéren februárban, a kifüggesztett éves lőgyakorlattól eltérően az alábbi időpontokban terveznek éleslövészetet végrehajtani: február 14-én, 15-én, 20-án, 21-én, 22-én 8 és 17 óra között.

Győr+ 2023.12.05.

Decemberi Egységes Alapkiképzés Győrben

A Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred 19. Területvédelmi Zászlóalj tájékoztatja a lakosságot, hogy Egységes Alapkiképzést hajt végre, melynek során fokozott hanghatásra kell számítani az alábbiak szerint.

Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin 2023.12.04.

Tizennégy tüzért avattak a fegyvernemi napon

Védőszentjük, Szent Borbála napján tartották az ilyenkor szokásos fegyvernemi napjukat a győri, MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél. Az ünnepi ezredsorakozó keretében tizennégy honvéd tette le az esküt és fogadta őket az alakulat tüzérkatonává.

Havassy Anna Katalin 2023.10.26.

Világszínvonalú légvédelmi rakétarendszert kaptak a győri katonák

Jelentős eseménynek adott otthon a győri Pálffy Miklós Laktanya, hiszen a MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél olyan élvonalbeli fegyverzetet adtak át október 26-án, amely ismét azt bizonyítja: a Magyar Honvédség ütőképes, jól képzett és jól felszerelt hadsereg. Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is tiszteletét tette.

Hirdetés