Hirdetés
Címke: mezőgazdaság
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2022.07.02.

Már javában aratnak a megyei földeken

Előbb kezdődött idén a nyári betakarítás a földeken. Erről az Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója számolt be a Győr Plusz Médiának.

Csapucha Adrienn 2022.06.24.

Zajlik az aratás – előzzük meg a mezőgazdasági tüzeket!

A betakarítási munkálatok idején számos hír szól arról, hogy tűz keletkezett egy-egy mezőgazdasági gépben, meggyulladt a gabonatábla, vagy éppen a tarló. Ezek a tüzek némi elővigyázatossággal, az előírások betartásával megelőzhetőek.

Győr+ 2022.06.17.

Szarvarmarhákra licitálhatunk a NAV-nál

Aberdeen angus, hereford is előfordul abban a szarvasmarha-állományban, amire lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén.

Győr+ 2022.06.16.

Hagyományteremtő mezőgazdasági drónverseny a SZE-n

A Széchenyi István Egyetem és az Edutus Egyetem a Digitális Agrárakadémia támogatásával és az ABZ Drone Kft. szakmai partnerségével, idén először rendezte meg az Edu Agro Drone Cup mezőgazdasági drónversenyt. A hagyományteremtő esemény helyszíne a Széchenyi-egyetem mosonmagyaróvári karának tangazdasága volt. Az intézmény a fenntartható gazdálkodás és a jövő technológiáinak elterjedése érdekében tett erőfeszítéseinek megfelelően nemcsak a drónok világába engedett betekintést, de fókuszba került a precíziós mezőgazdaság is.

Győr+ 2022.06.05.

Új szintre emelte együttműködését a SZE és az Agrofert-cégcsoport két tagja

Megállapodás aláírásával szentesítette eddigi együttműködését a Széchenyi István Egyetem, az IKR Agrár Kft. és az Agrotec Magyarország Kft. Ennek értelmében a felek az oktatáson és a kutatás-fejlesztésen túl a gyakorlatorientált és duális képzés fejlesztésére, valamint az agrár-felnőttképzés megerősítésére is kiterjesztik partnerségüket.

MTI 2022.05.21.

Vihetik a gabonát külföldre

Az elmúlt két és fél hónapban az állam egyszer sem élt a gabona-elővásárlási jogával - írja szombati számában a Népszava az Agrárminisztérium tájékoztatása alapján.

MTI 2022.05.15.

Végéhez közelednek a tavaszi mezőgazdasági munkák

Az április második felében és május első napjaiban tapasztalható időjárási körülmények összességében lehetővé tették a tavaszi szántóföldi munkák sikeres elvégzését az országban, a tavaszi vetésterületek emelkedése további bizakodásra adhat okot az idei évben - közölte az Agrárminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Győr+ 2022.03.31.

Újabb precíziós szakmérnökök végeznek az óvári karon

Ötödik alkalommal végeznek precíziós mezőgazdasági szakmérnökök a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karán. A rekordlétszámú csapat a hathetes képzést jó hangulatú szakmai nappal zárta, amelyen agrokémia, precíziós tápanyaggazdálkodás, helyspecifikus műtrágyaszórás, kijuttatási térképek készítése, szántóföldi gyakorlati bemutató, szenzoros talajvizsgálatok és hasznos technológiai ismeretek is szerepeltek a programban.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat