Címke: mezőgazdaság
Hirdetés
Győr+ 2023.11.17.

Tovább bővítette együttműködéseit az egyetem

„Az agrár-, élelmiszer- és vidékgazdaság kihívásai” címmel rendezték meg a 39. Óvári Tudományos Napot a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán. Az eseményen az intézmény együttműködési megállapodást írt alá a Caola Kozmetikai és Háztartás Vegyipari Zrt.-vel és a Ceres Holding Zrt.-vel.

MTI 2023.10.23.

Brüsszel tehetetlen az európai gazdák védelme tekintetében

Brüsszel tehetetlennek bizonyult az ukrán mezőgazdasági termékek uniós beáramlásának korlátozása és az európai gazdák védelme tekintetében - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Luxembourgban hétfőn.

Győr+ 2023.10.16.

Őszi darálás, mulcsolás

A mulcsolás régi, több száz éve alkalmazott technika, talajtakarást jelent, általában valamilyen kerti vagy mezőgazdasági hulladék anyaggal, ilyen lehet a fűnyíráskor levágott fűnyesedék, fakéreg, felaprított faágak, levelek vagy széna.

Földvári Gabriella 2023.09.16.

„A kenyér az élet” – fesztivál a Széchenyi téren

A Széchenyi teret szombaton délelőtt megtöltötte a finom kenyér és péksütemény illata, mindenki találhatott a kedvére, az ízlésének valót. A kenyérfesztivál évről évre nagy siker a belvárosban, egy helyszínen kóstolhatunk, vásárolhatunk, hagyományos és innovatív pékárukat. A helyi kézművesek pedig bemutatják, hogyan készítik szebbnél szebb tárgyaikat.

Ihász Nóra 2023.09.08.

Rendhagyó fotókiállítást nézhetünk meg a Bábolnai Gazdanapokon

Több mint 200 kiállító közreműködésével zajlik a 36. Bábolnai Gazdanapok. A szeptember 7-9. közötti esemény elsősorban a gazdálkodókat és a magyar agrárium iránt érdeklődőket szólítja meg. Az izgalmas szakmai programok mellett idén egy szalmabálákra megálmodott fotókiállítás is színesíti a palettát. A bálákról Bábolnán és Győrben élő, illetve alkotó fotósok munkái is visszaköszönnek.

Győr+ 2023.08.15.

Tovább nőtt a gazdák adakozókedve

Az elmúlt évben 212 gazda összesen 30 tonna búzával és 600 ezer forint adománnyal járult hozzá a magyarok kenyere programhoz Győr-Moson-Sopron vármegyében.

MTI 2023.08.04.

A Kisalföldet veszélyezteti leginkább az aszály idehaza

Magyarországon több klímaszimuláció szerint az aszályos területek növekedésére kell felkészülni a jövőben, ami elkerülhető, ha csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását - írta pénteki cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

Hirdetés