Hirdetés
Címke: Ménfőcsanak
Hirdetés
Németh Boglárka 2022.06.23.

Piac és bababörze Ménfőcsanakon

Szombaton ismét megnyitja kapuit az „Egy kosár hazai” névre keresztelt Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piac. A vásár ezúttal egy baba-mama börzével egészül ki az itt élők ötlete és dr. Laczkovits-Takács Tímea szervezése alapján. A börzén a használt, de jó állapotú babakelengyét, megunt babaholmikat lehet majd továbbadni, kísérőprogramként pedig a kismama jógát is ki lehet majd próbálni. Mivel a hőség garantált, a Bezerédj-kastély udvara megmarad mint helyszín, viszont a piac és a börze a hűs fák árnyékába, a zöld területre költözik.

Ficsór Dávid 2022.06.18.

Népszerű a csanaki hulladékudvar

Sokan veszik igénybe a ménfőcsanaki kihelyezett hulladékudvart. Már a nyolc órás nyitás után sorban álltak az autók, hogy ingyenesen lepakolják az otthon felhalmozódott háztartási hulladékaikat, építési törmelékeiket, elektromos lomjaikat.

Németh Boglárka 2022.06.17.

Ingyenes hulladékudvar Ménfőcsanakon

Ideiglenes, ingyenes hulladéklerakó lesz június 18-án, szombaton Ménfőcsanakon. A Tas vezér utca és a Koroncói út találkozásánál, a La Vill teleppel szemközti murvás talajra helyezik majd ki a konténereket, amelyekbe reggel 8-tól délután 4 óráig lehet lerakni a lomokat.

Szigeti Sándor 2022.06.11.

Nagy sikerű Civil Nap Ménfőcsanakon

Dr. Laczkovits-Takács Tímea képviselő szervezésében először rendeztek Civil Napot Ménfőcsanakon. A jó hangulatú eseményen a városrész közösségei mutatkoztak be. A cél az volt, hogy bárki bepillantást nyerhessen a helyi civil szervezetek aktív és színes életébe.

Győr+ 2022.06.10.

Retró véradás lesz Ménfőcsanakon

Június 14-én, kedden délután retró véradást tartanak a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban. Az eseményre kis vendéglátással várják a véradókat.

Németh Boglárka 2022.06.09.

Először lesz civil nap Ménfőcsanakon

Június 11-én, szombaton rendezik meg Dr. Laczkovits-Takács Tímea szervezésében az I. Ménfőcsanaki Civil Napot. Az eseményt a Bezerédj-kastély udvarán tartják. A program célja, hogy a városrész civil közösségei bemutatkozzanak, ismertessék tevékenységüket, valamint a jövőbeli terveiket, továbbá, hogy az itt élők szabadon csatlakozhassanak hozzájuk.

Németh Boglárka 2022.05.24.

Újra piac és gyermeknap Ménfőcsanakon

Szombaton ismét megtelik élettel a Bezerédj-kastély udvara. Immár ötödik alkalommal „Egy kosár hazai” néven nyitja meg kapuit a piac, ahol kézműves termékekkel, zamatos zöldségekkel és gyümölcsökkel készülnek a városrész gazdái. Ezúttal azonban a legkisebbek sem maradnak programok nélkül, Gyermeknap alkalmából számos programmal készül Dr. Laczkovits-Takács Tímea, önkormányzati képviselő és csapata. A piac és a gyermeknap egy időben lesznek, 9-12 óráig várják az érdeklődőket.

Németh Boglárka 2022.05.03.

Iskolások ültettek a csanaki közösségi kertben

Ez a második év, hogy a ménfőcsanaki közösségi kert megtelik élettel, na meg friss, zamatos zöldségekkel és gyümölcsökkel. A Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület ötlete alapján a Málna utca végében bárki művelheti saját parcelláját. A kiskertbe azonban nem csak a tulajdonosok látogathatnak el, kedden a Kölcsey iskola ötödikeseit fogadták, akik kertet gondoztak, fűszereket ültettek és játékos feladatok során ismerhették meg, miért fontos, hogy hazai zöldségeket és gyümölcsöket vásároljunk és fogyasszunk.

Győr+ 2022.04.30.

Ismét kézműves vásárt és piacot tartottak Ménfőcsanakon

Most szombaton ismét megnyílt a Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői piac. A nagy sikerű rendezvényt ezután mindig a hónap utolsó hétvégéjén tartják majd, a mostani alkalmon pedig Egészség Piac, és környezetvédelmi programok is várták az érdeklődőket.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat