Címke: menekültek
Hirdetés
Földvári Gabriella | Fotó: O. Jakócs Péter 2023.02.25.

A menekültek beilleszkedtek vagy továbbmentek

Tavaly, február 24-én tört ki az orosz–ukrán háború. Napokon belül menekültáradat lepte el hazánkat. Győr átmeneti, illetve inkább csak közbenső úti cél volt a számukra. Dr. Pergel Elza alpolgármesterrel idéztük fel, mit tudott tenni az önkormányzat a hozzánk érkezőkért.

Csollán Tamara 2023.01.05.

Ingyen utazhatnak az ukrán menekültek az ortodox karácsonyi misékre

A Magyar Kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium a vasúttársasággal közösen, a nehéz helyzetben lévő, hazájukat elhagyni kényszerülő ukránok kulturális- és hitéletét továbbra is támogatja. Az ukrán nemzetiségi parlamenti szószóló, Grexa Liliána kezdeményezésének köszönhetően szolidaritási jeggyel utazhatnak január 7-én a háborús menekültek Budapestre, Miskolcra és Debrecenbe, ahol ukrán nyelvű karácsonyi mise és ünnepség lesz az ortodox karácsony első napján.

Győr+ 2022.10.22.

Halloween-gyereknapot tartottak a győri Hűtőház utcai ukrajnai menekültszállón

Az ukrajnai konfliktus elől Magyarországra menekülő családok közül sokan Győrben találnak ideiglenes otthonra. A folyamatosan érkező, főleg nőkből és gyerekekből álló csoportok itt szeretnék biztonságban kivárni a háború végét. A győri Hűtőház úti menekültszállón is állandó a telt ház, a lakók csaknem fele gyermek vagy fiatalkorú.

MTI 2022.09.21.

Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre

Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, amelynek keretében másfél millió menekültet fogadott Ukrajnából, illetve egyebek mellett kész egy iskola és egy orvosi rendelő újjáépítésére Kijev régiójában - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.

J. Kovács Andrea 2022.08.19.

Játék, nevetés, közösségi élmény

Ünnepélyes táborzárót tartottak az ukrajnai háborús menekült gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója és a Győri Egyházmegyei Karitász által szervezett napközis táborban Bácsán.

Győr+ 2022.08.10.

Élménytábor menekült gyerekeknek

Az Ukrajnában zajló háború elől menekülő gyerekeknek szervez nyári táborokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megyei egyesülete és a Győri Egyházmegyei Karitász. Augusztus 1. és 19. között három egy hetes turnusban, összesen kilencven gyermeknek teszik könnyebbé a vakációt a szeretetszolgálatok munkatársai. Szerdán nyílt napot tartottak a táborban.

Kárpát Zsolt 2022.07.23.

Nem lehet elfelejteni a háborús borzalmakat

A Győrben illetve Pannonhalmán elszállásolt ukrán-orosz háború elől elmenekült ukránoknak a Pannonhalmi Főapátság, a Pannonhalmi Plébánia és Karitász rendezett egy kirándulást. Az eseményen a családok egyrészt kikapcsolódhattak és egy kis időre elszakadhattak a hétköznapi gondoktól, másrészt megismerkedhettek egymással.

Kárpát Zsolt 2022.06.01.

A Győri Városházán tárgyaltak az UNICEF képviselői

Győr az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan segíti a menekült családokat, emelte ki Dr. Dézsi Csaba András szerdán a Győri Városházán. A polgármester az UNICEF képviselőivel egyeztetett arról, hogy a szervezet milyen módon tudna segítséget nyújtani elsősorban a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek.

Hirdetés