Hirdetés
Címke: menekültek
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2022.06.01.

A Győri Városházán tárgyaltak az UNICEF képviselői

Győr az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan segíti a menekült családokat, emelte ki Dr. Dézsi Csaba András szerdán a Győri Városházán. A polgármester az UNICEF képviselőivel egyeztetett arról, hogy a szervezet milyen módon tudna segítséget nyújtani elsősorban a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek.

MTI 2022.05.21.

Több mint tízezren érkeztek pénteken Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 6671 ember lépett be pénteken Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4028-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel.

MTI 2022.05.09.

Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt

Újabb, az ukrajnai háború elől menekülőket segítő jogszabályt fogadott el a kormány: hétfőtől a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Földvári Gabriella 2022.05.04.

ENSZ-küldöttek jártak Győrben

Ismét Győrbe látogatott az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, a küldöttek dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel és a menekültügyekért is felelős dr. Pergel Elza alpolgármesterrel egyeztettek.

Garamvölgyi Imre 2022.04.02.

Feladatunk megvédeni a rászorulókat

Immár kétszáz rászoruló élvezi Győr városának védelmét a Zrínyi utcai befogadó ponton. Az önkormányzat igyekszik mindenben támogatni a háború elől menekülő, többségében magyar ajkú embe­reket. Munkájukat példás civil összefogás is segíti.

MTI 2022.04.02.

Négyszáz ukrán menekültet fogadtak pénteken

A fővárosi BOK csarnokban megnyitott humanitárius tranzitponton pénteken 438 ukrajnai menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak; az éjszakát 161 ember töltötte a létesítményben - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala szombaton a Facebook-oldalán.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat