Hirdetés
Címke: marcalváros
Hirdetés
Győr+ 2022.06.30.

Második hete dübörög az Építő Tábor

Második hete dübörög a város legnépszerűbb nyári tábora a marcalvárosi kiserdőben. Az Építő Táborban, három turnusban, összesen 360 gyerek kapcsolódhat ki idén, igazi cirkuszi hangulatban.

Zombai-Kovács Ákos 2022.06.22.

Álomcirkusz: elindult az idei építőtábor

Hétfőn elindult Győr legnépszerűbb nyári tábora, az Építő Tábor. A Covid miatt egy alkalom kimaradt, de egyébként évek óta táboroznak az iskolások a marcalvárosi kiserdőben, ahol mindig más tematika köré szerveződnek a programok. 2022-ben az Álomcirkusz a téma, a diákok igazi cirkuszi hangulatban tölthetik napjaikat az Apor Iskola szomszédságában. Három alkalommal, heti turnusban zajlik az Építő Tábor, ahol 360 gyerek kapcsolódhat ki tartalmasan, őket nevelők és diákmunkások is segítik a szünidei programok zökkenőmentes lebonyolításában.

Ficsór Dávid 2022.03.17.

Tovább zöldül a marcalvárosi kiserdő

„VárosFa” néven indult el március elején a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közös fenntarthatósági programja. A program két fázisában, összesen hétezer sorfával járul hozzá a hazai települések fásításához. Csütörtökön Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő segítségével ültettek el húsz darabot a marcalvárosi kiserdőben.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.28.

Negyvenhét fával frissítették a marcalvárosi kiserdőt

A városvezetés számára továbbra is fontos Győr egyik tüdejének, a marcalvárosi kiserdőnek a megóvása. A területen felmérték a faállomány, sok elöregedő egyedet találtak, ezért született döntés, hogy a kiserdőt facsemetékkel frissítik fel. Még a tavalyi év végén, közel másfél millió forintból, 47 új fát ültettek a területre, amit hivatalosan most mutattak be a sajtónak. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a helyszínen azt mondta, a jövőben is minden elkövetnek a kiserdő fejlesztése érdekében, míg Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő kiemelte, a terület Marcalváros kettő zöld szíve.

Zombai-Kovács Ákos 2021.10.29.

Jobb érzés buszra szállni Marcalvárosban

Jobb érzés buszra szállni Marcalváros 2-n, a lakótelep legforgalmasabb buszmegállóját ugyanis kibővítették és modernizálták. Erről a körzet önkormányzati képviselője beszélt a Győr+-nak.

Kárpát Zsolt 2021.10.29.

3D-s fedéssel védik a szökőkutakat

Marcalvárosban a tavasszal felújított Vitorlák elnevetésű szökőkút esztétikus borítást kapott. A Győr-Szol szakemberei 3D-s fedéssel téliesítik Győrben azokat a köztéri szobrokat, amelyeknél szükséges a hideg elleni védelem - nyilatkozta a Győr+-nak Radnóti Ákos. Az alpolgármester arra is kitért, hogy az elmúlt időszakban a kezdeményezésére több mint 20 szökőkutat újítottak fel a városban.

Ficsór Dávid 2021.08.23.

Nagy buli volt Marcalvárosban

Remek programok, sztárfellépők és kiváló hangulat jellemezte a hosszú hétvégét Győrben. Ezek közül is kiemelkedett a három napos marcalvárosi ingyenes rendezvény, amelyre több ezren látogattak ki.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat