Címke: májusfa
Hirdetés
Győr+ 2023.06.01.

Kitáncolták a májusfát Győrszentivánon

A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére a Szentivániak Szentivánért Alapítvány együttműködésével a májusfához kapcsolódó hagyományokat idézték fel újra a településrészen.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.05.22.

Pünkösdi kavalkád lesz Gyirmóton

Május 27-én nótadélutánra, 28-án egészség és sportnapra, 31-én pedig májusfa kitáncolásra várják az érdeklődőket Gyirmóton, illetve Ménfőcsanakon. A programok támogatója Szabó Jenő önkormányzati képviselő, aki maga is nagyon tiszteli a magyar hagyományokat.

Győr+ 2023.05.18.

Májusfa állítás a Rómer Házban

A Kisalföld Kultúrájáért Egyesület családi napra és táncházba hívja az érdeklődőket, a szervezők játszóházzal, kézműves bemutatóval készülnek a Kisalföldi Népművészek Egyesület tagjaival.

J. K. A. 2023.05.02.

Felállították a remény fáját

Idén is felállították a Honvéd Ligetben a remény fáját a Városi Diákfórum képviselői. Színes szalagjain a fiatalok kívánságait fújja a májusi szél egészen a hónap végéig.

Szerző és fotó: Németh Boglárka 2023.04.30.

Májusfát állítottak Ménfőcsanakon

Szabó Jenő, önkormányzati képviselő és a Marcal Tánc-és Népművészeti Egyesület fiataljai májusfát állítottak vasárnap este a ménfőcsanaki Győri út és Fekete István utcák találkozásánál lévő körforgalom melletti parkban.

Bajzát Zsuzsi 2023.04.28.

Mindenki Májusfája Ménfőcsanakon

Az egyik legszebb régi szokásunk a májusfa állítás. Elsősorban a természet megújulását, virágba borulását jelképezte, de széleskörben elterjedt az udvarlás szimbólumaként is. Manapság sajnos ezt a hagyományt már kevesen őrzik, ám most bárki felidézheti a Marcal Tánc- és Népművészeti Egyesület segítségével.

Győr+ 2023.04.25.

Májusfa állítás és kitáncolás

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a közösség, a hagyomány és az összetartozás jegyében három helybéli szervezet összefogásából megvalósuló Májusfa állító ünnepségre.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.04.24.

Májusfát állít a Marcal Tánc- és Népművészeti Egyesület

A májusfa, vagy régiesen májfa, a természet újjászületésének szimbóluma és több évszázados hagyománya van a magyar kultúrában is. Általában csoportba szerveződve állították a legények a lányoknak, az éj leple alatt. A Marcal Tánc- és Népművészeti Egyesület ezt a hagyományt szeretné idén feléleszteni méghozzá úgy, hogy azt bárki láthassa.

Németh Boglárka 2022.04.27.

Ismét májusfát állítottak Győrben

A Városi Diákfórum tagjai tavaly már felállították a májusfát, amelyet akkor a koronavírus-járvány szorításából szabadulva "Reményfának" neveztek el. A VDF közösségi oldalán egy bejegyzést tettek róla közzé, mely alá kommentben lehetett üzeneteket küldeni. A kedves gondolatokat és idézeteket szalagokra írták fel a diákok és a város vezetői. A fa ezután került helyére, a Honvéd ligetbe.

Hirdetés