Címke: Magyar Vöröskereszt Győr-MosonSopron Megyei Szervezete
Hirdetés
Földvári Gabriella | Fotó: O. Jakócs Péter 2023.02.25.

A menekültek beilleszkedtek vagy továbbmentek

Tavaly, február 24-én tört ki az orosz–ukrán háború. Napokon belül menekültáradat lepte el hazánkat. Győr átmeneti, illetve inkább csak közbenső úti cél volt a számukra. Dr. Pergel Elza alpolgármesterrel idéztük fel, mit tudott tenni az önkormányzat a hozzánk érkezőkért.

Szeredi Zsófia 2022.07.25.

Folytatódik a Véradó Vakáció a Győri Vízisport SE-vel

A Győr+Reggeli mai adásában a Győri Vízisport SE elnökével, Ábrahám Csabával folytattunk beszélgetést stúdiónkban a Véradó Vakációval kapcsolatban. Az egyesületben jelenleg 600-650 fő sportol, így most is sok résztvevőre számíthatunk az eseményen.

Győr+ 2022.03.14.

Mindenki segít a „Zrínyis” menekülteknek

Ahogy arról korábban már a Győr+ is beszámolt, az egykori Zrínyi kórházban alakították ki azokat az otthonos és meleg szállásokat, ahol a Győrbe érkező menekültek biztonságosan és megfelelő segítség mellett pihenhetnek. A gondoskodás folyamatos, erről dr. Pergel Elza alpolgármester újra meggyőződött.

HAK 2022.03.10.

Megszületett az első győri menekült baba

Sorra érkeznek a hírek a háború sújtotta Ukrajnából és a sok-sok menekültről, akik a biztonságos élet miatt elhagyják otthonaikat. Magyarország mindenkin segít és Győr is derekasan kiveszi a részét a menekültek ellátásában. Tegnap az első menekült baba is megszületett.

HAK 2022.03.06.

A Magyar Vöröskereszt is szeretettel várja a felajánlásokat

A háború sújtotta Ukrajna területéről menekülőket számos segélyszervezet és civil összefogás segíti. Most a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének különböző településeken lévő adomány átvetéli pontjait és elérhetőségeiket közöljük.

Győr+ 2021.08.09.

Határon innen és túl a Vöröskereszttel

A Szlovák Vöröskereszt Dunaszerdahelyi Területi Szervezete és a Magyar Vöröskereszt Győr-MosonSopron Megyei Szervezete határon átnyúló, szinte már baráti kapcsolatban működnek együtt.

Hirdetés