Címke: Magyar Nemzeti Bank
Hirdetés
MTI 2022.12.22.

A jövő év második felétől markánsan csökken az infláció

Az inflációt jövő év második felétől külső és belső tényezők egyaránt markánsan csökkenteni fogják, továbbá a lassuló gazdasági növekedés "gyors visszapattanása" is várható júliustól - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság igazgatója a jegybank decemberi Inflációs jelentését bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Győr+ 2022.12.09.

A Magyar Nemzeti Bank feljelentést tesz a DK sajtótájékoztatója miatt

A Demokratikus Koalíció mai sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök Gazdasági Bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat - írja közleményében a jegybank.

MTI | Fotó: Győr+ Archív 2022.12.07.

Nem módosult a jegybanki alapkamat

Ellenszavazat nélkül határozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa az alapkamat szinten tartásáról a november 22-i kamatdöntő ülésen - olvasható az MNB honlapján szerdán közölt rövidített jegyzőkönyvben.

Győr+ 2021.08.12.

Új emlékérme-sorozatot indít az MNB

„Az égig érő fa” megnevezéssel 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank. Az emlékérmével egy új, hét részes színesfém emlékérme-sorozatot indít a jegybank, melynek dedikált célja, hogy a magyar népmesék értékeit bemutassa, a rajzfilmsorozat képi világát megidézze.

Hirdetés