Címke: Lengyelország
Hirdetés
MTI 2023.01.25.

Zöld lépésre szánta el magát Varsó

A levegő minőségének javítása céljából a varsói városvezetés úgy határozott, hogy 2024 és 2032 között száműzik a 18 évnél idősebb diesel és a 27 évnél idősebb benzinüzemű környezetszennyező gépjárműveket Varsó több kerületéből, köztük a belvárosból is - közölte Rafal Trzaskowski, Varsó főpolgármestere szerdán.

Győr+ 2022.11.16.

Orbán: Magyarország szilárdan kitart Lengyelország mellett

Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a szerdai kormányülésen is részletesen értékelik az orosz–ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt.

Győr+ 2022.11.16.

Szijjártó: stratégiai nyugalomra van szükség!

Telefonon egyeztetett a magyar és a lengyel külügyminiszter a kedd este Kelet-Lengyelország területén történt rakétacsapás kapcsán. Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország támogatásáról biztosította Lengyelországot, akik egyelőre semmi biztosat nem tudnak mondani arról, hogy kik és milyen szándékkal lőtték ki a rakétákat.

MTI 2022.11.15.

A kormány nyugalomra int, a kőolajellátás biztosított

A kormány nevében nyugalomra intett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a lengyelországi rakétabecsapódással és a Barátság kőolajvezeték leállásával kapcsolatban kedden este az M1-nek adott interjújában, hangsúlyozva, hogy Magyarország kőolajellátása biztosított.

Győr+ 2022.11.15.

Orbán Viktor összehívta kedd este a Védelmi Tanácsot

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt Orbán Viktor miniszterelnök este 8 órára összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

J. Kovács Andrea 2022.09.01.

Győrbe látogatott a lengyel nagykövet

Sebastien Keciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete csütörtökön Győrbe látogatott. A fiatal diplomata a II. világháború kitörésének napján a temetőben lerótta kegyeletét az áldozatok előtt. Ezután a Városházán folytatott megbeszélést dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel, dr. Pergel Elza és Radnóti Ákos alpolgármesterekkel.

Hirdetés