Címke: külföld
Hirdetés
Győr+ 2023.06.23.

A külföldi munka adatai is befutnak a NAV-hoz

Ha valaki külföldön dolgozik, utána kell járnia annak, hogy jövedelme után mely államban kell megfizetnie a közterheket. Mivel a nemzeti adóhatóságok megosztják egymással adataikat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) is befutnak az információk a Magyarországon élők más országban szerzett, de Magyarországon adóköteles jövedelméről. Vizsgálat tárgya lehet, hogy az ilyen jövedelem után befizetik-e a magyar állam költségvetését megillető adót.

Győr+ 2023.04.19.

Erre érdemes figyelni külföldi jövedelemigazolás igénylésekor!

Külföldi jövedelemigazolás postai úton vagy személyesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain kérhető. A tapasztalatok szerint sokan hibásan vagy hiányosan nyújtják be kérelmüket, ezért ők csak később juthatnak hozzá a várt igazoláshoz.

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos 2023.04.17.

11 ember halt meg hőgutában egy indiai állami rendezvényen

Tizenegyen meghaltak, húszan pedig kórházba kerültek hőguta miatt egy szabadtéri díjátadó ünnepségen, a nyugat-indiai Mahárástra államban lévő Mumbaiban. A három órán át tartó rendezvényen több vezető politikus is részt vett.

Ficsór Dávid 2023.02.15.

Töretlen a győriek utazási kedve

A koronavírus járvány intenzív két évét követően az energiaválság, a magas infláció és a szomszédunkban zajló háború sem tántorítja el a győrieket és a Győr környékén élőket az utazásoktól. Ezt mondta a Győr+ Médiának az egyik belvárosi utazási iroda vezetője.

Győr+ 2022.08.26.

Egyhetes külföldi képzési programokat is kínál a SZE

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon.

Győr+ 2022.07.08.

Mit kell tenni külföldi baleset esetén?

A külföldi utazás során bármennyire is felkészült az autós, sajnos érheti váratlan közlekedési baleset – akárcsak itthon. Érdemes tudni mi a teendő ilyen esetben!

Győr+ 2022.06.27.

NAV: Itt a vakáció!

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

MTI 2022.06.12.

Németország lefölözné az olajtársaságok extraprofitját

Robert Habeck német gazdasági miniszter az üzemanyag-kedvezmények körüli anomáliákra reagálva megszigorítaná a trösztellenes törvényeket annak érdekében, hogy az állam piaci visszaélés bizonyítása nélkül is lefölözhesse az olajtársaságok extraprofitját, és szükség esetén akár fel is oszlassa a vállalatokat - jelentette a Spiegel vasárnap a gazdasági minisztériumtól kapott munkaanyagra hivatkozva.

MTI 2022.03.15.

Oroszország akár vegyi fegyvert is bevethet Ukrajnában

Oroszország egy megtévesztő hadművelet részeként akár vegyi fegyvert is bevethet ukrajnai háborújában - jelentette ki a NATO főtitkára kedden Brüsszelben, kifejezve a szövetség emiatti aggodalmát.

Hirdetés