Címke: közösségi kert
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.09.03.

Virul a közösségi kert Ménfőcsanakon

Harmadik éve működik a ménfőcsanaki közösségi kert. A kis parcellák idén bő terméssel hálálták meg a gondoskodást. Koncz Nóra, a Muszáj Egyesület elnöke, a kert egyik megálmodója avat be a részletekbe.

Szöveg és fotó: Németh Boglárka 2023.03.29.

Közösségi kert épül Marcalvárosban is

Újabb közösségi kert jön létre városunkban, ezúttal Marcalváros I-en. A ménfőcsanaki Málnakert mintájára alakítanák át a szervezők az Ikva utca Págisz Iskolához közelebbi felén, a tízemeletesek közötti háromszög alakú füves területet. Eddig csak a közösségi oldalon hirdették meg a lehetőséget és máris rengetegen jelezték, hogy lennének parcella tulajdonosok, hiszen a közösségi kert lényege, hogy a nagy kerten belül mindenki a saját kis területén, saját zöldségeit, virágait, gyümölcseit gondozza.

Németh Boglárka 2022.08.23.

Bio és bő termés a csanaki közösségi kertben

A hétvégén a várva várt eső is megérkezett, így teljes pompájában tündököl a ménfőcsanaki Málnakert Közösségi Kert. A városrész társasházak övezte sarkában kialakított parcellákban azok is megismerhetik a kertészkedés rejtelmeit, akik lakásban élnek.

Németh Boglárka 2021.08.12.

Beérett a ménfőcsanaki közösségi kert

Érik a paradicsom, a paprika és uborka is a Málnakert Közösségi Kertben Ménfőcsanakon. A kis zöld oázis a társasházak szomszédságában bújik meg a Vadvirág utca végén. A közösségi kertek ötlete Bálint gazdától ered, több ilyen van már az országban, a ménfőcsanaki azonban a megye és egyben a város első közösségi kertészete.

Hirdetés