Címke: koszorúzás
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.08.20.

Augusztus 20: megkoszorúzták Szent István szobrát

A hagyományokhoz híven, megható ünnepséggel kezdődött városunkban az augusztus 20-a. A Bécsi kapu térnél lévő Szent István király szobornál gyűltek össze az önkormányzat, a politikai pártok, a rendvédelmi szervek, a kormányhivatal, az egyetem és a lovagrendek képviselői.

Földvári Gabriella 2023.03.15.

Ünnepi beszéd és koszorúzás a Honvéd ligetben

Március 15-e azt üzeni a mai nemzetnek, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek, így Győrben is – hangzott el az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező ünnepségen a Honvéd ligetben.

J. Kovács Andrea 2023.01.12.

Szentmise a hősökért, áldozatokért

A győri székesegyházban szentmisével emlékeztek a nyolcvan évvel ezelőtti tragédiára. Mint ismeretes, 1943. január 12-én a keleti frontra küldött 2. magyar hadsereg gyakorlatilag megsemmisült a Don-kanyarban. Az óriási túlerő, az embertelen körülmények és nem megfelelő felszerelés következtében mintegy ötvenezer katona vesztette életét, majdnem ugyanennyien megsebesültek, a hadifogságba esettek száma pedig elérte a huszonnyolcezret.

Győr+ 2022.11.08.

Szent Erzsébet-napi koszorúzás

Az Újvárosi Művelődési Ház szervezésében Szent Erzsébet-napi koszorúzásra várják az érdeklődőket.

Győr+ 2022.10.11.

Emlékezés

Az 1956-ban elesett, Újvárosban eltemetett áldozatokra emlékeznek az Újvárosi temetőben.

J. Kovács Andrea 2022.10.06.

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Méltó módon élni és meghalni. Ebben mutatnak példát minden magyarnak immár 173 éve ők, az aradi tizenhármak: Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, gróf Leiningen-Westerburg Károly, Nagy-Sándor József, Pöltenberg Ernő, Török Ignác, gróf Vécsey Károly, gróf Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Lázár Vilmos, Schweidel József, valamint az ugyanezen a napon Pesten kivégzett gróf Batthyányi Lajos miniszterelnök.

Hirdetés