Címke: környezetvédelem
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.09.30.

Elstartolt a II. Győri Klíma Expo!

A pénteki szakmai nap megnyitójával elindult a „II. Győri Klíma Expo az MVM energiájával”. Az idén három napos rendezvény első napját az iskolásoknak, valamint a vállalat- és településvezetőknek szentelték. A több mint 600 fiatal megtekintheti a 42 kiállító interaktív standját, a cégek és települések képviselői pedig szakmai előadásokon bővíthetik fenntarthatósággal, energia- és vízgazdálkodással kapcsolatos tudásukat.

J. Kovács Andrea 2022.09.30.

Kezdődik a II. Győri Klíma Expo

Szakmai nappal indul pénteken a II. Győri Klíma Expo az Olimpiai Sportparkban. A vasárnapig tartó nagyszabású esemény szombati és vasárnapi programjaira elsősorban a családokat várják.

J. Kovács Andrea 2022.09.29.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park a zöld fesztiválon

Akik kilátogatnak hétvégén a II. Győri Klíma Expo-ra, értékes időt tölthetnek a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság standjánál. Babos Attilával, a természetvédelmi szervezet, Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály, osztályvezetőjével beszélgettünk.

Győr+ 2022.09.26.

Különdíjat kapott a győri Prohászka iskola

Kihirdették az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Hogy érzi magát a Föld? című országos kreatív alkotói pályázat eredményeit. A pályázatra kisfilmmel, verssel és különféle installációkkal lehetett nevezni. Összesen 253 pályamű közül választották ki a legjobbakat. Büszkeség, hogy győri iskola is kapott elismerést a versenyen.

Győr+ 2022.09.26.

A fémhulladékkal energiát takaríthatunk meg

Szükséges a fém-, alumíniumhulladék szelektív gyűjtése, hiszen ezek újrahasznosíthatók. Már otthonunkban válogassuk szét a hulladékot és a fém italosdobozokat lapítsuk össze, úgy dobjuk be a szelektív gyűjtőbe.

Győr+ 2022.09.22.

Az Arrabona EGTC nélkül nem lenne teljes a II. Zöld Győri Klíma Expo

A Győr+ Rádióban Herkely Ákos beszélgetett Németh Tamással az Arrabona EGTC egyik igazgatójával, aki a hamarosan sorra kerülő „II. Zöld Győri Klíma Expo” egyik szakmai szervezője is. Érdekes beszélgetés szakmáról, környezetvédelemről, fenntarthatóság és hosszan lehetne még sorolni. Legjobb azonban, ha meghallgatják!

Győr+ 2022.09.21.

Családi programokkal is vár a II. Győri Klíma Expo

Herman Etelka, a városháza környezetvédelmi osztályának vezetője, a II. Győri Klíma Expo egyik motorja és főszervezője volt a Győr+ Rádió vendége, akivel Herkely Ákos kollégánk beszélgetett.

J. Kovács Andrea 2022.09.21.

Jövő hétvégén nyílik a II. Győri Klíma Expo

Szeptember 30. és október 2. között az Olimpiai Sportparkban rendezik meg a II. Győri Klíma Expo-t. Az eseményről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Győr+ 2022.09.20.

Széles körű összefogás a zöldkonferencián

A fenntartható jövő egyre sürgetőbb megteremtéséért újabb párbeszédet és összefogást indított el a lakosság, az ipar, a kormányzat és a tudomány képviselői között a Széchenyi István Egyetem a napokban megrendezett I. Ökopiknik és Zöldgazdasági Konferencián. A kétnapos rendezvényt a szemléletformálás jegyében szervezték, de eredménye ennél jóval túlmutat: rövid időn belül megvalósuló szakmai együttműködések alapjait is lefektették.

Hirdetés