Hirdetés
Címke: környezetvédelem
Hirdetés
Németh Boglárka 2021.09.22.

Ismét bringás reggeli az autómentes napon!

Az eső ellenére is sokan cserélték a kocsijukat biciklire az autómentes napon, aki pedig így tett azt ismét bringás reggeli várta. A Magyar Kerékpáros Klub győri szervezete települt ki a Dunakapu térre, ahol Pedrós péksütemény csomagok, pogácsák, szendvicsek, müzli szelet és gyümölcs várta az arra kerékpározókat.

HAK/KZS 2021.09.18.

Környezettudatosság és teafilter ruhák a parkban

Zöld Park Fesztivált rendeztek a környezettudatosság jegyében szeptember 18-án szombaton z Eötvös Parkban. Rengeteg érdekes program és hasznos információ várta az érdeklődőket, úgy mint kézműves játszóházak, alkotóműhelyek, öko-játszópark és még hosszasan lehetne sorolni. Klassz és zöld nap volt ez a mai, az biztos!

Németh Boglárka 2021.09.16.

Kétszáz Audis cserélte az autót biciklire

Közel 200 audis dolgozó biciklizett együtt a Városháza előtti térről az Audi főportájáig reggel. A vállalat így nyitotta meg a „Föld hete” elnevezésű rendezvénysorozatát.

Győr+ 2021.09.11.

Megnyílt az I. Győri klíma Expo az Olimpiai Sportparkban

Szeptemberben 11–12-én első ízben rendeznek klímaexpót Győrben, ZöldGyőr címmel, melyre minden korosztályt várnak az Olimpiai Sportparkba. Az esemény célja, hogy felhívják a városlakók figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

Zombai-Kovács Ákos 2021.09.10.

Szijjártó: Gazdaság és környezetvédelem kéz a kézben jár

Magyarországon kéz a kézben jár a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem, ez a kettős felelősség kiegyensúlyozottságot követel a kormánytól. Erről beszélt a külgazdasági és külügyminiszter a Győri Hulladékégető Kft. állam által is támogatott beruházásának záró rendezvényén. Szijjártó Péter kiemelte, a cég 564 milliós fejlesztését 282 millióval segítette a kormányzat, ezzel technológiai fejlesztést hajtottak végre és megerősítették a közel 50 dolgozó munkahelyét. A rendezvényen elhangzott, a megyében 63 cég, 45 milliárdnyi beruházást hajtott végre, amihez a kormány 17 milliárd forint támogatást adott.

Győr+ 2021.09.03.

“ZöldGyőr” – A jövő menő!

Szeptember 11-én az Olimpia Sportpark ad otthont az első győri klíma expónak. A fenntartható jövőért indított kezdeményezés azonban már jóval hamarabb, szeptember legelején elindul, mégpedig gyerekek számára meghirdetett magpapírzászló-vadászattal.

Hajba Ferenc 2021.08.14.

Védett lesz a Püspökerdő

Szerencsés minden olyan nagyváros, amelynek a határában értékes erdőtömbök vannak. Győr egy ilyen település. A város önkormányzata természetvédelmi területté nyilvánította a 250 hektáros Püspökerdőt. A helyi értékek védelme mellett természetesen közjóléti funkcióit is megtartja a győriek kedvenc pihenő- és kirándulóhelye – mondja Limp Tibor, aki 1993 óta a győri erdészet igazgatója.

mti 2021.08.07.

Szokványossá válnak az erdőtüzek

A történelemben mindig voltak erdőtüzek, az időjárásnak mindig voltak szélsőségei - mondta Steier József klímakutató a Magyar Nemzetnek a görögországi erdőtüzek kapcsán.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat