Hirdetés
Címke: környezetvédelem
Hirdetés
Győr+ 2020.04.03.

Mit tehetek én?

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indít Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be.

Győr+ 2020.04.02.

Változtak a szabályok

Győrben a 2003-ban hozott önkormányzati rendelet szerint avart és kerti hulladékot égetni bel- és külterületen csak áprilisban és novemberben lehet, de vasárnap és munkaszüneti napokon tilos.

Győr+ 2020.03.26.

Idén is lesz Föld Órája

A WWF Magyarország 2020-ban is megrendezi a Föld Óráját. Az akcióhoz olyan települések csatlakoznak, akik számára kiemelten fontos a környezetvédelem és a körülöttünk élő természet megóvása.

Zoljánszky Alexandra 2020.03.20.

Takarítás olcsón és környezetkímélően

Markó-Valentyik Annát, a Vaskakas Bábszínház Junior Prima-díjas művészét talán egyre kevesebb embernek kell bemutatnunk, hiszen nemcsak a gyerekek szívébe lopja be magát évek óta, hanem Zölden Győrben címmel blogol és vlogol, hogy világunk szebb és élhetőbb lehessen. Most, a koronavírus idején pénztárcabarát ötletekkel segít otthon maradni.

Győr+ 2020.03.20.

Drasztikusan csökken a légszennyezettség

A légszennyező anyagok és üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának jelentős csökkenését észlelték a világ bizonyos városai és régiói felett a koronavírus-járvány miatti intézkedések nyomán.

Győr+ 2020.03.10.

Rengeteg megunt textil kerül a hulladéklerakókba

Az olaj után a divat a második legszennyezőbb iparág a világon. Egy póló előállításához 2700 liter vízre van szükség, és akkor még nem beszéltünk a vegyszeres szennyezésekről, és a légkörbe jutó üvegházhatású gázokról. Egy másik adat szerint négyszáz százalékkal több ruhát vásárolunk, mint húsz évvel ezelőtt, gyakran teljesen feleslegesen – hangzott el a köztévé műsorában.

Győr+ 2020.03.10.

Szürke gémek fészkelnek Győrben

Egyik leggyakoribb fészkelő madarunk, a szürke gém is érzi a tavasz közeledtét. Fotóinkon látható két példány Győrt választotta fészekrakásra.

MTI 2020.03.03.

Veszély fenyegeti a homokos tengerpartokat

Eltűnhet a világ homokos tengerpartjainak fele az évszázad végére, ha változatlan tempóban folytatódik a globális felmelegedés - állítja egy európai uniós kutatás.

Földvári Gabriella 2020.03.02.

Őshonos fákat ültettek a füvészkertben

A Szitásdomb füvészkertben a naptári tél utolsó napján fákat ültetett a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület és a Jobbkéz Alapítvány.

MTI 2020.03.01.

Ingyenessé vált a tömegközlekedés

A világ országai közül elsőként a Luxemburgi Nagyhercegség egész területén teljesen ingyenessé vált vasárnaptól a tömegközlekedés. Az ingyenesség a vonatokra, a buszokra és a villamosokra egyaránt vonatkozik az ország egész területén.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat