Címke: környezet
Hirdetés
MTI 2023.09.22.

Nyolcezer fát ültetnek ősszel az Országos Településfásítási Programban

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el - jelentette be Nagy István agrárminiszter pénteken a Győr-Moson-Sopron vármegyei Mosonszentmiklóson, ahol a Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán a diákokkal közösen három hársfát ültetett.

Földvári Gabriella 2023.05.15.

Szépítsük együtt Győrt!

Dr. Dézsi Csaba András polgármesterré választása előtt a városnak nem volt főkertésze, így kerestek egy szakembert. Nagyné Schleicher Krisztina nyolc hónapja tölti be e posztot. Azt mondja, pörgősek a napok a győri önkormányzatnál, de mivel azt csinálhatja, amit szeret, így hamar hozzászokott az új munkakörülményekhez. Krisztina tősgyökeres győri, itt él férjével és két nagykorú gyermekével.

MTI 2022.08.10.

Mérgező anyagok miatt már sehol sem fogyasztható az esővíz

Az esővíz ma már a Föld minden pontján túl szennyezett ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen, mert a mérgező kémiai anyagok jelenléte meghaladja az ajánlott határértékeket - derül ki a Stockholmi Egyetem tudósainak szerdán ismertetett tanulmányából.

Győr+ 2022.03.26.

Megszépült a győri Fonónő

Győrben a szökőkutak mellett a köztéri szobrok is sorra szépülnek meg. Most a belvárosi Fonónőn volt a sor, a változás pedig szembetűnő.

Ficsór Dávid 2022.03.17.

Tovább zöldül a marcalvárosi kiserdő

„VárosFa” néven indult el március elején a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közös fenntarthatósági programja. A program két fázisában, összesen hétezer sorfával járul hozzá a hazai települések fásításához. Csütörtökön Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő segítségével ültettek el húsz darabot a marcalvárosi kiserdőben.

Győr+ 2022.01.19.

A csodálatos Erebe-szigetek

Nagyszentjános közigazgatási területén találhatóak a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzethez tartozó Erebe-szigetek. Az erdőrezervátummá minősített háborítatlan vidék több védett állatfajnak biztosít nyugodt élőhelyet.

Győr+ 2021.11.20.

Hova ültessenek fát Győrben?

A győri önkormányzat szeretné, ha minél nagyobb zöldterületek lennének a városban. Éppen ezért az illetékesek arra kérik Győr lakosait, tegyenek javaslatot, hova szeretnének fát ültetni.

Hirdetés