Címke: környezet
Hirdetés
MTI 2022.08.10.

Mérgező anyagok miatt már sehol sem fogyasztható az esővíz

Az esővíz ma már a Föld minden pontján túl szennyezett ahhoz, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen, mert a mérgező kémiai anyagok jelenléte meghaladja az ajánlott határértékeket - derül ki a Stockholmi Egyetem tudósainak szerdán ismertetett tanulmányából.

Győr+ 2022.03.26.

Megszépült a győri Fonónő

Győrben a szökőkutak mellett a köztéri szobrok is sorra szépülnek meg. Most a belvárosi Fonónőn volt a sor, a változás pedig szembetűnő.

Ficsór Dávid 2022.03.17.

Tovább zöldül a marcalvárosi kiserdő

„VárosFa” néven indult el március elején a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közös fenntarthatósági programja. A program két fázisában, összesen hétezer sorfával járul hozzá a hazai települések fásításához. Csütörtökön Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő segítségével ültettek el húsz darabot a marcalvárosi kiserdőben.

Győr+ 2022.01.19.

A csodálatos Erebe-szigetek

Nagyszentjános közigazgatási területén találhatóak a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzethez tartozó Erebe-szigetek. Az erdőrezervátummá minősített háborítatlan vidék több védett állatfajnak biztosít nyugodt élőhelyet.

Győr+ 2021.11.20.

Hova ültessenek fát Győrben?

A győri önkormányzat szeretné, ha minél nagyobb zöldterületek lennének a városban. Éppen ezért az illetékesek arra kérik Győr lakosait, tegyenek javaslatot, hova szeretnének fát ültetni.

Hirdetés