Címke: klímavédelem
Hirdetés
Győr+ 2023.02.17.

A klímasemlegesség felé robog a MÁV

Két éve indult a MÁV-Volán-csoport CO2 megtakarítás kampánya, ettől az időponttól a MÁV-START CO2-számlálóval mutatja ki a károsanyag-kibocsátás megtakarítást. Az adatok szerint az indulás óta eltelt időszak alatt több mint 1,7 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást sikerült megelőzni, amely hozzávetőlegesen egy 140 ezres nagyváros - például Pécs - összes lakosának éves kibocsátását fedezi. Ezt a CO2 mennyiséget több mint 23 millió fa tudta volna megkötni. A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése.

J. Kovács Andrea 2023.01.17.

Új szempontok a környezetvédelmi programban

Decemberben felülvizsgálták Győr Környezetvédelmi Programját. A részletekről Szekeres György, a Környezetvédelmi Osztály referense, klímavédelmi koordinátor számolt be a Győr+ Médiának.

Németh Boglárka 2022.12.02.

Műhelybeszélgetés a klímastratégiáról

„Napelemek telepítése Győr- összevont projekt” részeként Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv kidolgozására kerül sor Győr városa, a Széchenyi István Egyetem és az Arrabona EGTC együttműködésében, melynek kapcsán, pénteken műhelybeszélgetésre hívták a városban működő cégek képviselőit. A TOP-os projekt kezdő eseményén előadásokat tartottak napjaink klíma és energia kihívásairól, az akcióterv céljáról, jelentőségéről, a munkacsoportok kialakításáról.

Győr+ 2022.09.22.

Az Arrabona EGTC nélkül nem lenne teljes a II. Zöld Győri Klíma Expo

A Győr+ Rádióban Herkely Ákos beszélgetett Németh Tamással az Arrabona EGTC egyik igazgatójával, aki a hamarosan sorra kerülő „II. Zöld Győri Klíma Expo” egyik szakmai szervezője is. Érdekes beszélgetés szakmáról, környezetvédelemről, fenntarthatóság és hosszan lehetne még sorolni. Legjobb azonban, ha meghallgatják!

Földvári Gabriella 2022.02.04.

Vastag pulcsis nap

Ma van a nemzetközi vastag pulcsis nap, ezért öltözzön melegen és tekerje le a fűtést!

Hirdetés