Címke: Kertészek és Kertbarátok Győri Városi Egyesülete
Hirdetés
Bajzát Zsuzsi 2023.09.21.

Széleskörű összefogás az idei Klíma Expón

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Győr legzöldebb eseményét, a Győri Klíma Expót, mely október 5. és 7. között várja az érdeklődőket az Olimpia Sportparkban. A rendezvény létrejöttéhez sok partnerintézményre és szervezetre van szükség, idén is csatlakozott a szervezőkhöz a Széchenyi István Egyetem és a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete.

Szerző és fotó: Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2023.08.20.

A szemzés lépésről lépésre

Augusztus második fele és szeptember eleje a gyümölcsfák szemzésének ideje, ez az egyik legjobb és legkönnyebb szaporítási módja a növényeknek. Ez optimális időszak, ilyenkor az alany – azaz a befogadó növény – jól adja a héját.

HAK 2022.12.22.

Mozgalmas évet zár a győri WHO Iroda

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 1988-tól vesz részt a WHO Egészséges Városok mozgalomban, 1994-től pedig projektvárosként közvetlenül kapcsolódik a WHO Európai Regionális Irodájához. A 2022-es év is igencsak mozgalmasra sikerült a győri WHO-nak, munkatársai pedig számos alkalommal bizonyították, hogy számukra az emberek, az egészségük és a biztonságuk a legfontosabb.

J. Kovács Andrea 2022.11.15.

Megyei program a kertészkedésért

Sokszor halljuk a szemléletváltozás szükségességét azért, hogy fenntarthatóbb, egészségesebb világban élhessünk. Ehhez ad segítséget az a most induló megyei „Kiskert program”, mely több szervezet részvételével és közreműködésével valósulhat meg. A városháza dísztermébe érdeklődéssel és kérdésekkel felkészülten érkeztek a kertészkedésben jártas vagy azt éppen elkezdeni szándékozó résztvevők.

Győr+ 2022.10.11.

Előadás a győri kertbarátoknál

Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete október 18-án,16.30 órai kezdettel előadást tart a kereskedelmi és ipari kamara székházában.

Győr+ 2022.06.25.

Elhunyt Baranyai Béla a legendás közös képviselő

Szinte az egész város ismerte Baranyai Bélát, aki nemcsak hosszú évtizedek óta volt közös képviselő, hanem borászkodott, közösséget épített és mindene volt a kertészkedés. 80 éves korában, váratlanul ment el, búcsúzni sem volt ideje…

Kárpát Zsolt 2022.05.03.

Ne égess, inkább apríts, készíts mulcsot!

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete látványos bemutatóval hívta fel a kerttulajdonosok figyelmét arra, hogy a növényi hulladékot ne égessük, hanem abból készítsünk faaprítékot.

Földvári Gabriella 2022.04.05.

Szelíd növényvédelemmel a fenntartható kertekért

Szakmai napot tart a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete április 19-én 9 órától a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Szent István út 10/A.).

Ficsór Dávid 2022.03.10.

Ki korán metsz, kockáztat

Sokan már a februári enyhe időjárás során elvégezték a tavasz elejére ütemezett kerti munkákat. Nagykutasi Viktor szerint azonban az utóbbi hetek azt bizonyítják kockáztatott, aki korábban metszett. A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke szerint ugyanis a márciusi mínuszok fagyási sérüléseket okozhatnak a gyümölcsösökben, házi kertekben.

Ferenczy Balázs 2022.02.09.

Kiskerti kalauz a kertbarátoktól

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének gondozásában jelent meg egy hiánypótló kertészeti kiadvány.

Hirdetés